Pure Fishing Visservice vissoortentoernooi bijzonder geslaagd!

Pure Fishing Visservice vissoortentoernooi bijzonder geslaagd.

Dat de grootste vis, meeste aantallen of hoeveelheid in kilo’s niet altijd noodzakelijke gegevens zijn om een viswedstrijd te kunnen winnen, was deze zomer te zien tijdens het eerste PureFishing Visservice toernooi.

Een door Visservice georganiseerd evenement dat hengelsporters sportief laat vissen tijdens hun visvakantie in Noorwegen. Er werd door de deelnemers gestreden om de wisseltrofee vergezeld van een aardige hoofdprijs: een gratis, volledig begeleide visreis naar Noorwegen in 2010 zodat de winnaar alle gelegenheid heeft zijn nieuw verworven titel met hand en tand… ik bedoel, hengel en molen te verdedigen.


Robert Valkeneer met een doornhaai van 1,09 meter.

Het was dan ook geen straf om als tweede, derde, of vierde te eindigen, want hengelsportgroothandel PureFishing had voor een prachtige prijzentafel gezorgd. Iedereen had prijs en de deelnemers wisten gezamenlijk 21 verschillende vissoorten te vangen die, na een foto ter controle, allen weer werden teruggezet op wat kibbeling en makreel om te roken na.

De twee wedstrijdofficials van PureFishing, Robert Valkeneer en Rik Hartgers, hadden hun handen vol aan het bijhouden van de scores en visten zelf niet onverdienstelijk de viswedstrijd mee, al was het buiten mededinging. Tegen die hengelsportproffs was ook niet op te boxen en het geduld van Robert werd beloond met o.a. een Doornhaai van 1 meter 9!


Vele verschillende vissoorten werden er gevangen en de kleinste maakten het verschil.

Dat in deze viswedstrijd uiteindelijk de twee kleinste visjes doorslaggevend zouden worden, had niemand verwacht. Ludo Raets, de enige Vlaming uit het gezelschap Nederlanders, wist met 12 vissoorten en als laatste de vangst van 2 verschillende lipvissen de wedstrijd te winnen.


Mooie en uitgebreide prijzentafel ter beschikking gesteld door PureFishing.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd was hier absoluut geen visserslatijn. Natuurlijk werden er ook grotere vissen gevangen en hoewel de zeewolf aan de kleine kant was, opvallend was het aantal Lommen en Doornhaaien van formaat en dat blijft natuurlijk een kick om een keer in je leven mee te maken.


Het hele verslag van deze bijzondere viswedstrijd in Noorwegen is te lezen op de site van Visservice bij: Reisverslag Pure-Fising Visservice Toernooi.

Klik hier voor meer info over het volgende Pure Fishing Visservice Toernooi.

ANDEREN LAZEN OOK