Promotie hengelsport voor de jeugd in Belgie

Promotie hengelsport

Promotie van de hengelsport bij de jeugd betekent investeren in de toekomst. Wat zou er mooier zijn dan dat een ploeg sportvissers een hele dag de leerlingen van een school tot hun beschikking kregen om die kinderen te onderwijzen in het “vak” sportvissen.

                       


Luc Coppens kreeg de hele boot aan het juichen…

Dat was altijd al de grote wens van John Ezendam van Lowrance-Eagle en zeker door alle negatieve berichtgeving van de laatste tijd trok hij er op uit en vond vlak bij zijn woonplaats in Hoogstraten de directeur van de school “Het Spijker” bereid om aan zo’n grootschalig project mee te werken. Zelfs in de aanloop naar het festijn kreeg John al niets anders dan uiterst positieve reacties van de schoolleiding, de sportvisinstructeurs/prostaffers en de nodige sponsors. Een bemoedigend begin en uiteindelijk werd vrijdag 24 mei als datum geprikt voor dit groots opgezette gebeuren. Total Fishing was er eveneens met een ploeg medewerkers en auteurs om zich in te zetten van deze dag een onvergetelijke te maken. En dat dat is gelukt kunnen we wel stellen. Iedereen werd geconfronteerd met een ongelofelijk enthousiasme van de honderden kinderen die zich met tekeningen en het instuderen van “visliedjes” eveneens op hun manier op deze dag hadden voorbereid. Alle instructeurs werden op een gegeven ogenblik door enkele honderden kinderen toegezongen met een speciaal ingestudeerd lied. Dat maakte toch wel veel indruk…

                       


De deelnemers aan de instructiedag v.l.n.r.: Luc Coppens,Arnoud Terlouw,Rob Kraaijeveld, Michel Dekker, Erwin Duiker, Marc Lens, Rob Blom, Wim Overeem, Bertus Rozemeijer, Directeur van Het Spijker, Willem Stolk, Benny Muizelaar, John Ezendam, Freddy de Boevere, Wiep de Hoop, Andre Piters en Pascal Betten

Op het schoolplein werden een tiental compleet ingerichte visboten opgesteld waarin de kinderen zich konden vergapen aan allerlei zaken die met het vissen te maken hebben.Rob Kraaijeveld, Freddy de Boevere en Luc Coppens hadden een schorre keel van het uitleggen van de vele vragen die aan de lopende band op hen werden afgevuurd. Bij Benny Muizelaar, Rob Blom en Marc Lens klommen zo veel kinderen aan boord dat het hele spul angstig begon over te hellen. Maar niemand maakte zich daar kennelijk druk om. Alleen maar blijde gezichten.


                       


Het enthousiasme was enorm…

De leerlingen van de school waren in 12 groepen verdeeld. Terwijl een gedeelte bij de boten werd rondgeleid kregen de andere groepen “visles” in de klassen van o.a. Bertus Rozemeijer, Willem Stolk, Henk Simonsz en Arnoud Terlouw. Opvallend was dat ook de leerkrachten zeer geboeid zaten te luisteren en misschien zelfs wel de meeste vragen stelden. Voor enkele van hen ging er een wereld open en waren duidelijk verbaasd en enthousiast tegelijkertijd over de mogelijkheden van het sportvissen.

Aan het einde van de ochtend werd er een pauze ingelast waarbij de instructeurs werden getrakteerd op een heerlijke warme maaltijd en in een ongedwongen sfeer konden bijpraten.
Direct daarna volgde de start van een serie werpwedstrijden waarbij de kinderen punten konden verdienen door met een werploodje te mikken op een werpbord.


                       


Geconcentreerd werpen met Michel Dekker

De leerkrachten hielden nauwgezet de punten bij die recht gaven op een indrukwekkend serie prachtige prijzen die door de verschillende sponsors ter beschikking waren gesteld. Aan het einde van de middag werden de vele prijzen door John Ezendam uitgereikt en mochten van iedere groep de eerste drie winnaars plaatsnemen op een echt podium. Wat een trotse gezichten, iets wat zij waarschijnlijk hun leven niet meer vergeten. Bij elke kind dat naar voren werd geroepen klonk een oorverdovend applaus. Iedereen was deze dag winnaar….Zeker de hengelsport!

                       


Een bewogen Joh Ezendam was beduusd wat “zijn” dag allemaal teweeg bracht. Hij bedankt alle bedrijven die dit mede mogelijk maakten:

SHAKESPEARE Nederland
SHIMANO Nederland
SPRO Nederland
LOWRANCE USA/Europa
EAGLE USA/Europa
FAIRPOINT FISHTACKLE Denemarken
THINK BIG Duitsland
CEBBRA/STOLLENWERK Duitsland


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 17 januari
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO *** Pioner Active 14 Fishing
Willem Moorman -