Pro Shad Natural Classic 28 centimeter: XXL rubber

Pro Shad Natural Classic  28 centimeter: XXL rubber  

Door Berthil Bos 

De laatste jaren lijkt het kunstaas dat wij gebruiken om de snoek een loer te draaien, alsmaar groter in afmeting te worden. Deels is dit een trend aan het worden, omdat men er achter is gekomen omdat Esox niet bang is voor centimetertje meer en natuurlijk speelt ook een stukje commercie mee.

Het meeste kunstaas is al uitgevonden dus blijft het formaat over om mee te experimenteren. Dat dit ook goed kan uitpakken laten de vangsten op het grote XXL kunstaas wel zien.


De 18 centimeter Pro Shad is allround, maar in o.a. winterse omstandigheden kan zijn grotere broer een goede keuze zijn.


Groot kunstaas kan in diverse omstandigheden zijn voordeel hebben. Ben je een roofvisser die graag op het grote water vist, dan valt een dergelijk kunstaas natuurlijk veel meer op en vergeet niet dat de snoek op dit soort water gewend is aan wat grotere aasvissen.

Ook op water wat, zoals wij dat noemen dik is, valt een groter object beter op in deze troebele omstandigheden. Een groter formaat kan ook dressuur doorbrekend zijn, als er veel met kleiner kunstaas wordt gevist.

Ga dan niet een paar centimeter omhoog, maar durf er zomaar 10 centimeter meer aan te plakken. De jaargetijden kunnen ook aangeven dat we in formaat wat omhoog moeten. In de winter is de vis liever lui dan moe en komt alleen van stal als het echt de moeite waard is.


Niet alleen grote snoek is geintereseerd in de grote Pro Shad.


Denk nu niet dat alleen de grote snoeken voor het XXL kunstaas gaan, want je komt geregeld voor verassingen te staan. Fox Rage heeft al een tijdje een werkelijk schitterend en vangende shad in zijn pakket, onder de naam Pro Shad.

Deze sterke en toch zeer soepele verleider was er tot voor kort in twee maten nl. 18 en 23 centimeter De Pro Shad is een vrij slank rubber, dat hierdoor ook bij de grootste maat aan een relatief lichte loodkop goed in balans gevist kan worden. 23 centimeter lijkt veel, maar in een opengesperde tandengrot van Esox is hij zomaar verdwenen.


Deze soepele shad wordt makkelijk dubbelgevouwen naar binnen gezogen.


Wil je nu nog meer opvallen of iets meer selectief op grote snoek gaan jagen, dan is er nu ook de 28 centimeter versie, onder de naam Pro Shad Natural Classics, in vijf mooie kleuren. Deze mega shad is dus een stuk groter en hierdoor iets hoger, maar de dikte is bijna hetzelfde gebleven. Hierdoor kan hij nog net zo gemakkelijk naar binnen worden gezogen als zijn kleinere broertjes en zusjes.


Ook de 28 centimeter shad is dun gehouden, wat vistechnisch grote voordelen heeft.


Flanken doet hij als de beste, ook bij lage snelheden en het rubber is wederom erg duurzaam. Vooral trollend en backtrollend gaat deze soepele shad het komende seizoen voor veel aanbeten zorgen.

Natuurlijk kan je met het juiste, wat zwaardere materiaal, ook deze mega uitvoering werpend presenteren en bv. met een 20 grams loodkop ondiep over of tussen de planten laten lopen. Opvallen doet hij dan zeker.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -