Primeur bij Heioord: Allereerste uitzet van de unieke Kameleon-forel

Persbericht deforelvisser.nl

Primeur bij Heioord: Allereerste uitzet van de unieke Kameleon-forel

Tekst en Fotografie: Chantal Hermkens

Aanstaande zondag is het dan zover én we hebben de primeur: er kan dan op een geheel nieuwe soort worden gevist, namelijk de Kameleon-forel. Deze zeer speciale forel is geheel nieuw en speciaal voor onze visvijvers in Frankrijk gekweekt. Hij is echt zo uniek, dat moet je gezien en beleefd hebben!

Enkele jaren geleden werd deze nieuwe soort in India ontdekt en verder onderzocht en doorontwikkeld in het Laboratoire de Biologie Moléculaire des Eucaryotes in Toulouse. Sinds enkele weken is duidelijk dat deze soort ook perfect geschikt is voor onze wateren en we hebben hem exclusief naar Nederland kunnen halen.  Een echte primeur dus!

De Kameleon-forel heeft een kenmerkende kop waarbij de ogen en de tong sterk gespecialiseerd zijn. De kop is voorzien van kammen en kragen. Bij deze speciale soort is de schedel zelfs voorzien van een verbeende hoge kam. Een dergelijk aanpassing is alleen bekend in de dierenwereld bij de dinosauriërs en is ook daarom uniek in zijn soort. Wat hij dus ook heeft is een hele lange tong, net als bij de Kameleon. Daarmee haalt hij in een flits het aas naar binnen. Dat gaat zo snel, dat je het nauwelijks kunt waarnemen.

We zijn deze soort al enkele weken in het geniep aan het testen en het is dan ook uiterst moeilijk om deze soort te kunnen vangen. Hij is superintelligent. Normaal reageert een forel op kleur, reuk en smaak, echter de Kameleon-forel is een echte uitdaging. Hij kent door zijn eigen gedrag deze foefjes al en zal hiervoor dus niet zo snel warmlopen. Ook zie je hem bijna nooit, want hij past zich perfect aan de omgeving aan, net als bij een Kameleon. Zo kan hij alle kleuren heel snel aannemen.

Er is wel een aassoort waar de Kameleon-forel gek op is en dat is de grote tijgerworm. Als deze zorgvuldig met een fleurnaald op de lijn en haak worden gezet, maak je kans om er een te vangen. Deze tijgerwormen zijn bij ons die dag verkrijgbaar. Verder kunnen insecten ook erg succesvol zijn. Actief vissen op de bodem is de beste methode gebleken, want het is een echte roofvis en het is een ware kunst om hem te kunnen vangen.

Hij is erg snel in het water, net als de forel, en heeft verder ook de vorm van een forel. Een hele speciale soort die verder ook nog bijzonder lekker van smaak is en hetzelfde als de forel en zalmforel kan worden bereid.

Kom dus a.s. zondag naar Forellenvijver Heioord en vang als eerste deze speciale en unieke Kameleon-forel. We starten om 13:00 uur op onze nieuwe vijver 9. In deze vijver worden ‘s morgens 100 grote Kameleon-forellen uitgezet, variërend van 2 tot 6 kilo.

Die dag hebben we een speciale introductieprijs van euro 25,- per persoon.
Wees er snel bij, want VOL = VOL! Vraag wel eerst binnen in ons café om een toegangsbewijs, anders mag je niet starten op deze vijver!

Hopelijk tot ziens en heel veel visplezier!

En wie weet kom je nog wel op de lokale of landelijke media, als je zo’n unieke forel weet te verschalken …

Forellenvijver Heioord - Rutjensstraat 6 - 6015 RE Neeritter
Tel.: +31 (0)475-566609 -
www.heioord.com - info@heioord.com

ANDEREN LAZEN OOK