image description

Preview Karper In karper 106…

Preview Karper  

In karper 106…  

Ernesto Kamminga ging met twee lezers op pad voor een privéclinic ‘spot on’ werpen/vissen/voeren op de Koperen Plas. We stelden Boudewijn Margadant & Frank Avezaat een aantal brandende vragen over het ‘statisch’ struinen, Leon Hoogendijk geeft een kritische kijk op het extreme afstandvissen en Mark Pansar bespreekt zijn favoriete rig: de ‘stijve’ combi rig. 

Het harde werken van Rick van Wees en zijn maatje werd in Frankrijk beloond en Gerard Schaaf geeft zijn ongezouten mening over onderwatercamera’s. 

In dit nummer ook veel aandacht voor karperaas. Mario Gijbels geeft in zijn artikel ‘Zero aasprikkel’ daar een interessante kijk op en Willem Peters gaat verder met deel 2 van de aas(r)evolutie: veel vissers denken dat de nieuwste rigs meer karpers op de kant brengen, maar aas én de toepassing daarvan maakt(e) vaak een veel groter verschil! 

Privéclinic ‘spot on’ vissen
Een privéclinic van Ernesto Kamminga, wie wil dat niet? Roelof Kruijer en Jan Gerrit IJmker waren de gelukkigen die een superleerzame workshop ‘spot on’ werpen/voeren/vissen kregen op De Koperen Plas.

Rig Talk: ‘Stijve’ Combi Rig
Op wateren waar het gebruik van zwaar lood een averechts effect heeft vist Mark Pansar graag met zijn versie van de combi rig, die hij stap voor stap laat zien.

Discussie: statisch struinen
Het huidige karpervissen wordt vaak gelinkt aan het meesjouwen van bergen materiaal zodat je minimaal een, maar vaak ook meerdere dagen op dezelfde stek kunt vertoeven. Dat kan natuurlijk ook heel anders! Licht bepakt van stek naar stek hoppen.

Wel legden Frank Avezaat en Boudewijn Margadant, beide liefhebbers van deze struinende ‘statische’ visserij, een aantal vragen voor over de voordelen (en nadelen) van deze actieve manier van vissen.

Aas(r)evolutie - Deel 2
In het tweede deel van dit drieluik over de (r)evolutie van het karper aas door de jaren heen, neemt Willem Peters je mee naar de tijd van de opkomst van flavours, ‘naturals’ en de eerste fabrieksboilies.

The Horizon Is The Limit
Heel veel karpervissers varen regelmatig hun lijnen uit op grote afstanden, en niet alleen op de echt grote wateren trouwens. Hun limiet komt vaak overeen met de maximale capaciteit van hun met dunne braid gevulde big pit spoelen.

Tot aan de horizon… Leon Hoogendijk zet daar wat kritische kanttekeningen bij.

Kleur bekennen
Robin Illner laat letterlijk zijn licht schijnen op het onderwerp kleur. Maakt de kleur van je (haak)aas echt uit? Fel groen bleek het opvallend goed te doen… zeker op dieper water!

Aanmodderen…
Rick van Wees ging met zijn maatje Stephan naar Frankrijk en ook daar is het tegenwoordig druk aan het water! Maar het doorzetten werd uiteindelijk beloond.

Dit en nog veel meer in Karper 106 die vanaf donderdag 24 augustus in de winkel ligt. Direct online bestellen kan natuurlijk ook: http://www.beetshop.nl/vis-magazines/karper

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -
image description
VIP night bij Nipro
Marc Borst -