Preview Karper 94

Persbericht Vip Media 

Preview Karper 94 

Sommige onderwerpen binnen de karpervisserij zijn zo uitgebreid dat ze bijna om een themanummer schreeuwen. In Karper 94 aandacht voor betaalwateren en vakantiewateren.

Het vissen op betaalwateren is daar een voorbeeld van. Waar men zo’n 10 jaar geleden nog behoorlijk sceptisch over het betalen voor een stek was, lijkt het er sterk op dat op dat gebied sprake is van een ommekeer. Met name de komst van een grote diversiteit aan betaalwateren met een volkomen legaal verkregen bestand aan (grote) karper, heeft ervoor gezorgd dat steeds minder karpervissers moeite hebben bij het concept van het vissen tegen betaling.

Die toegenomen populariteit heeft er wel voor gezorgd dat steeds meer karpers het klappen van de zweep hebben leren kennen door de vrijwel constante hengeldruk en vragen daarmee om een hogere mate van inspanning en slimheid van de visser. In Karper 94 geven specialisten tips & tricks om op dit soort wateren succesvol te zijn en worden diverse vakantie-/betaalwateren in binnen- en buitenland beschreven. Doe er je voordeel mee!

Vakantie(betaal)wateren: vraag & antwoord

Gezellig achterover op een chair met vismaten of bloedje fanatiek ergens je pb aanscherpen? Welke wensen heb jij voor wat betreft een vakantie(betaal)water en welke criteria zijn daarbij doorslaggevend? Je vooraf goed laten informeren en een grondige voorbereiding en planning voorkomen dat een vakantietrip (want dat is het toch meestal, of niet?) waar lang naar is uitgekeken, op een domper uitloopt.

We vroegen Bas van Klaveren van The Carp Specialist, Martin Komen van Fisherman Holidays en Edwin Wouters van De Vissende Hollander om advies en tips.

Bin el Ouidane: parel van de Atlas

Bas van Klaveren viel jaren geleden als een blok voor het machtige Bin el Ouidane: een dik 3000 hectare groot stuwmeer midden in het Atlasgebergte in Marokko. Bin el Ouidane staat niet alleen bekend om haar schoonheid, maar tevens om de prachtige karpers die er zwemmen. Misschien dat het meer door de Berbers daarom liefkozend ‘la Perle d’Atlas’ wordt genoemd, oftewel ‘de Parel van de Atlas’.

I had a dream: interview met Koos Walters

In navolging van Frankrijk komen er ook in Nederland en België steeds meer betaalwateren. Carplantis, gelegen in Drenthe, had al voor de officiële opening al de nodige furore gemaakt. Afgelopen jaar zijn de hoge verwachtingen ingelost en ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor dit intieme water. Tijd om Koos Walters, de eigenaar en beheerder, eens een paar vragen te stellen. Zeker ook gezien zijn achtergrond met het kweken van karper!

Omgaan met hengeldruk : vraag & antwoord

Op de meeste betaalwateren zwemt vaak een behoorlijk groot karperbestand. Echter, door de constante hengeldruk, week in week uit, is veel vangen niet altijd vanzelfsprekend en kunnen de vangsten soms achterblijven bij de vooraf vaak hoge verwachtingen… In dit artikel tips van specialisten (Rob Hughes, Kevin Diederen, Ronny De Groote & Richard Gans) die het klappen van de zweep kennen op wateren waar de karpers dag in dag uit belaagd worden. Doe er je voordeel mee!

Forest Valley: paradijselijk water

Na de succesvolle lancering van twee betaalwateren in België, Het Karperveen en Het Kanaalke, heeft Bob Cuyvers van Gills & Scales begin 2015 ook een water in Nederland aan zijn repertoire toegevoegd: Forest Valley. Een water van 3 hectare in een prachtig afgelegen stukje natuur dat je werkelijk onderdompelt in een bad van rust.

De enige ‘overlast’ die je ondervindt zijn de prachtige liederen van de talrijke vogels die in bosrijke gebied huizen. Johannes Van Herck beleefde er een paar heerlijke dagen in het voorjaar!

Aas en voerstrategie: -vraag & antwoord

Op veel vakantie(betaal)wateren zijn aaskeuze en de voerstrategie belangrijke aspecten van de spreekwoordelijke puzzel. Boilies, particles, pellets? Veel, weinig of niet voeren, compact of verspreid? Werpen of liever uitvaren met een (voer)boot?

De mogelijkheden lijken eindeloos, hoe maak je hierin de juiste keuze? Daarbij komt ook nog dat je vaak niet weet wat, waar en hoeveel de vorige visser op de stek heeft gevoerd…of de buren! We vroegen vier specialisten (David Wouters, Saron Debets, Eddy Sterckx & Reggy Bruinsma) om hun ‘geheime’ tips!

El rio Ebro: tips & tricks

Pieter van der Werfhorst en Saron Debets zijn beiden gek van riviervissen, dus de Ebro leek hun een supergave bestemming om hun lijnen nat te maken. Het lijkt ver weg maar met twee uur vliegen ben je al in Spanje! Afgelopen najaar waren ze alweer aan de ruige oevers van deze prachtige rivier te vinden en  keer op keer gierden hun slips het uit onder het geweld van de beresterke karpers.

In dit artikel niet alleen sensatie maar ook zeer bruikbare tips & tricks voor het karpervissen op de Ebro!

Simavis: uitdagende zandafgraving

Net over de grens van Flevoland en Friesland in Eesterga, vinden we een oude, door bomen omgeven zandafgraving van ongeveer 12,5 hectare groot, die ontstaan is in de jaren zeventig toen er voor de aanleg van de rijksweg A6 zand nodig was. Sinds 2006 mogen Simon en Maria Krens zich de trotse eigenaars van dit schilderachtige water noemen en kreeg het officieel de naam Simavis mee.

Gedurende de jaren die volgden onderging het domein een ware metamorfose en inmiddels is Simavis uitgegroeid tot een geliefde karperbestemming voor veel vissers. Het prostafferteam van Karper viste er een (vroege) voorjaarssessie…

Karperen: comfort langs de waterkant

Al jaren droomt Richard Gans ervan om ooit eens met een campertje er op uit te trekken om dan langs verschillende wateren halt te houden. Gewoon luxe vissen met alle gemakken die er voor handen zijn binnen handbereik. Dan wil de vrouw ook wel mee!

De Ronde Bleek : maagdelijke bekken

Stilte, rust, zingende vogels en krijsende beetmelders. Dit is wat je op de Ronde Bleek in Sterksel, in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant vlakbij Eindhoven, kunt verwachten. Mandy Zupansic vist maar al te graag op dit kleine, idyllische water. Niet alleen vanwege de prachtige omgeving, maar vooral ook door de prachtige karpers die er zwemmen. Geen ‘bakkenwater’, maar een water waar de nodige parels rondzwemmen!

Karper 94 ligt vanaf donderdag 24 december in de winkel! Kijk hier voor meer informatie.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -