Predox stelt nieuwe productspecialist voor

Predox    

Predox stelt nieuwe productspecialist voor 

Roofvismerk Predox wilt u graag kennis laten maken met hun nieuwe roofvis product specialist.  Zijn naam is Ralph Hagelaar en heeft jarenlange ervaring in de hengelsportbranche. Ralph beheerst veel disciplines van sportvissen en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van roofvis. Ralph is veeleisend, radicaal en innovatief.  

Hij zal in samenwerking met het Predox pro-staff team alle producten aan de tand voelen en nieuwe producten ontwikkelen en lanceren.

Naam: Ralph Hagelaar

Geboren te: Naarden 09-05-1985

Woonplaats: Huizen

Opleiding: Vrijetijdsmanagement Hogeschool Inholland

Hobby’s: Sportvissen, windsurfen, golfsurfen, mountainbiken & reizen

Eerste aanraking met Hengelsport:  
Mijn vader was geen visser, maar toen ik acht jaar oud was heb ik op Texel uren gefascineerd staan kijken bij een strandvisser. Terug van vakantie kreeg ik een vast hengeltje en begon ik met vissen in de slootjes en parkjes in de buurt.

Specialisme:
Roofvis.

Welke andere disciplines van vissen beheers je?
Ik heb jaren fanatiek op karper gevist. Mijn moeder heeft wel eens gevraagd of het wel goed met mij ging, omdat ik zoveel nachten aan de waterkant doorbracht. De hoeveelheid tijd dat het karpervissen in beslag nam deed mij besluiten ermee te stoppen. Wel vis ik nog graag met de pen op karper.

Henk Peeters heeft mij het vliegvissen bijgebracht. In Nederland vind ik vliegvissen op winde en ruisvoorn een fantastische visserij. Op reis heb ik geleerd met een handlijn te vissen, maar ik heb ook heel veel plezier beleefd met het vissen op inktvis met zogenaamde squid-jigs. Heel leuk om te doen en het is topaas voor grote vis.

Welke landen gevist?
Panama, Australië, Indonesië, Curaçao, Aruba, Nederland, België, Duitsland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Spanje, Griekenland

Mooiste bestemming?
Australië! Sportvissen leeft in Australië en doordat het zo groot is heeft het zo’n grote verscheidenheid aan vissoorten en wateren. En wist je dat er bij het nieuws op televisie elke dag een apart visjournaal is?

Mooiste visavontuur?
Tijdens mijn reis lang de oostkust van Australië parkeerde ik de auto op een parkeerplaats langs het strand. Mijn vriendin en ik sliepen altijd achterin de auto en zoals iedere ochtend stond ik ook die ochtend met zonsopgang op om een paar uurtjes te vissen vanaf de kust.

Terwijl ik met mijn hengel het strand op loop zie ik in de verte onwijs veel tumult in het water. Jagende vis! Ik begin te rennen en terwijl ik dichterbij kom ben ik enigszins teleurgesteld als ik zie dat een groep van ongeveer dertig dolfijnen een school Australian salmon heel bedreven in een hoek van het strand drukt.

Een ware 'feeding frenzy' volgt en ik sta vol verbazing naar het spektakel te kijken terwijl de dolfijnen zich nog geen tien meter uit de kant te goede doet aan deze prachtige sportvissen. Plotseling hoor ik iets achter mij een nieuwsgierige dingo (Australische wilde hond) is ook aangetrokken door het schouwspel. Het is mijn eerste confrontatie met dit dier en ik probeer zoveel mogelijk afstand te bewaren voor dit dier met een slechte reputatie.

Als ik terugloop weet ik een stuk verder nog een prachtige Flathead en een paar Australian Salmons te vangen. Twee typische Australische vissoorten op één ochtend en beide heerlijke vissen om te eten. Terug bij de auto bereid ik de Flathead als ontbijt, terwijl ik het schitterende natuurspektakel van die ochtend verwerk. Wat brengt vissen (los van de vangsten) toch veel moois! maar stiekem miste ik wel mijn vismaatje om het mee te delen.

Wie is je visidool?
Vroeger zat ik altijd om 17:00 voor de televisie voor Rex Hunt. Geweldig vond ik dat! Toen ik in Australië was werkte ik een tijdje als deckhand op een sportvisboot in Melbourne. De schipper vertelde mij dat de zoon van Rex Hunt er in het verleden ook nog gewerkt had. Heel bijzonder om die vissen te vangen en in de gebieden te vissen waar je vroeger als klein jongetje bij weg zat te dromen!

Verder heb ik heel veel geleerd van Henk Peeters, een echte pionier en entrepreneur op hengelsportgebied. Iemand die zijn leven aan onze mooie sport heeft gewijd en hij is nog steeds niet te remmen als het om hengelsport gaat.

PR
Snoek: 108 centimeter.
Karper: 33 pond.
Snoekbaars: 87 centimeter.

Noemenswaardige exoten:
Trevally, Barracuda, wahoo, tarpon, Australian Salmon, Mangrove Jack, Snook, Bonito en meer..

Beschrijf je stijl van vissen?
Ik ben avontuurlijk en do-it-yourself ingesteld. Ik hou van eenvoud en probeer het vissen simpel te houden. Ook ben ik een ongeduldige visser, vang ik niks dan verkas ik. Daar past een mobiele uitrusting bij; te lang stilzitten is niets voor mij.

Mooiste viswater in Nederland?
Ik ben gek op groot water. Grote plassen, rivieren en natuurlijk de Noordzee. Wateren die tot de verbeelding spreken en waar verassingen zwemmen.

Struinen of vanuit de boot?
Struinen is heerlijk op reis, maar bijvoorbeeld ook na je werk. Snel een hengeltje en een tasje pakken en weg ben ik. Daarentegen als ik samen met mijn vismaat een dag met onze boot erop uit ga vissen we meestal van zonsopgang tot zonsondergang.

Hoe ziet je opgetuigde reishengel eruit?
Op reis neem ik een 4-delige spinhengel mee. Rond de 2.40 in lengte met een werpgewicht tot 40-60gr. Een 4000 molen met de slip voorop en een het liefst een paar reservespoeltjes met verschillende lijnen. Waarbij een 20/00 gevlochten lijn de zwaarste en tevens de meest gebruikte is.

In sommige situaties bleek dat soms nog te weinig. Dan grijp is wel eens naar een handlijn. Een hele leuke, doch ondergewaardeerde vorm van vissen. In mijn reiskoffertje zit altijd: lepels, pluggen jigkoppen, shads, fluorocarbon, staaldraad en diverse loodjes en haken en een paar drijvers. Je weet vaak op reis niet wat je aan gaat treffen, dus je moet je snel aan kunnen passen aan de omstandigheden.

En een goede tang is onmisbaar en daarnaast neem ik altijd een lipgrip mee. Soms haak je wel eens een vis met giftige stekels en dan is zo'n ding verdraaid handig.

Hoe ziet favoriete uitrusting eruit?
Dat ligt aan de omstandigheden. Momenteel vis ik vanuit de boot het liefst met de Predox Raptor jig hengel. De 35 grams uitvoering is zo'n universeel hengeltje waarmee ik snel kan wisselen tussen kleiner kunstaas en middelgrote shads.

Toen ik in Amsterdam woonde was mijn dropshot hengeltje mijn favoriete stokkie. Heerlijk om met de fiets de stad af te struinen en links en rechts een visje weg te pielen. Ik probeer eigenlijk altijd zo min mogelijk mee te nemen. Toch betrap ik mezelf erop dat dat soms lastig is. Aan de ene kant wil ik niet misgrijpen en aan de andere kant wil ik geen overbodige spullen meesjouwen.

Wat is je favoriete methode van vissen?
Het vissen met oppervlaktekunstaas vind ik één van de mooiste visserijen die er is. De spanning, de boeggolven en de explosieve aanbeten. Ook al mis je misschien wel veel meer vissen, er gaat letterlijk en figuurlijk niks boven oppervlaktevissen.

Waarom kies je voor Predox?
Predox heeft zich de laatste jaren bewezen als een serieus merk op de roofvismarkt. Predox laat zien dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn en heeft een zeer compleet productaanbod. Alle producten worden in de praktijk getest en dat merk je.

Kleine details maken vaak het verschil en bij het vissen ontdek je waar eventuele verbeteringen liggen. Afgelopen weekend heb ik bijvoorbeeld met de nieuwe Kuro molen gevist. Een geweldige molen met een strak design en een goede slip.  

Hoe onderscheidt Predox zich van de overige merken?
Predox heeft een zeer overzichtelijk aanbod van moderne producten. Hengels, molens, kunstaas, opbergsystemen,  netten, dobbers en accessoires, alles is aanwezig om roofvissers te bedienen. Zelfs voor de groeiende meervalvisserij is een klein pakket in het programma van Predox. 

Voordat er iets in het programma wordt opgenomen willen we er zeker van zijn dat het een goed product betreft dat aan onze standaard en verwachtingen voldoet. Er wordt kritisch gekeken van haakje tot hengel. Daarnaast onderscheidt Predox zich in zijn goede service. Van bijna alle producten zijn wel onderdelen op voorraad bij de groothandel, waardoor eventuele problemen snel opgelost kunnen worden.

Welke ontwikkelingen zie je in de nabije toekomst bij Predox?
Wij willen voor Predox nog meer interactie met de gebruikers. Nederland kent veel roofvissers met hun eigen unieke ideeën en creatieve methodes waar je als merk van kan leren. Zo kan je snel trends herkennen en daarop inspelen.

Moderne kanalen als Facebook, Instagram en Youtube zijn ideaal om deze interactie te realiseren. Daarnaast zitten er weer een aantal hele mooie nieuwe producten aan te komen, dus houdt die social media in de gaten!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -