image description

Predator Challenge 2020

Op zaterdag 6 juni 2020  organiseren Nautische Unie Hunfeld BV, Henry’s Hengelsport en Visgids Groningen de Predator Challenge 2020.  Na het succes van vorig jaar wordt door dezelfde groep bevlogen ondernemers én vrijwilligers de tweede editie van de Predator Challenge georganiseerd.

Nieuw dit jaar zijn 2 leaderboards! 1 voor het Oldambtmeer en 1 voor het Schildmeer! Ook zullen er nog een aantal overall prijzen worden uitgereikt.

Challenge

Het unieke (ofwel Challenge) aan deze roofviswedstrijd is dat er op meerdere aangewezen wateren gevist wordt. De wateren waar gevist gaat worden zijn het Oldambtmeer en het Schildmeer. Door loting op de dag van de wedstrijd wordt bepaald wie op welk water gaat vissen. Er gaan 30 boten naar het Oldambtmeer en 30 boten naar het Schildmeer. Ruilen van toegewezen water is niet mogelijk.  Per water is er een marshallboot van de wedstrijdleiding aanwezig.

Lure Only

De Predator Challenge is een Lure Only wedstrijd. Er mag alleen met kunstaas worden gevist en het is niet toegestaan om met dood aas te vissen. Alle technieken vanuit de boot zijn verder toegestaan.

Aantal deelnemers/boten

Maximaal 60 boten met 2 vissers per boot (niet meer en niet minder) kunnen aan deze Predator Challenge deelnemen. Schrijf je snel in want vol is ook echt vol! De boten worden in de ochtend gecontroleerd. De boten worden voorzien van een label aan de motor. Alleen boten voorzien van label mogen deelnemen aan de Predator Challenge.

Kosten

De kosten voor deelname zijn €75,00 per boot. Aanmelden kan alleen via de website van Visgids Groningen. Lees voor je je gaat inschrijven het  wedstrijdreglement  goed door.

Er wordt gezorgd voor:

  • koffie bij ontvangst
  • meetlint/plank
  • vangststickers
  • een prachtige, goed gevulde prijzentafel
  • een warm buffet na de wedstrijd

Vangstregistratie

Het is een Catch/Foto/Release wedstrijd. De foto’s van de vangsten dienen met behulp van een smartphone te worden verzonden naar de wedstrijdleiding.  De vangsten worden net als vorig jaar via een eenvoudig maar slimme link verzonden naar organisatie. De vangsten voorzien van vangststicker moeten wel allemaal worden gefotografeerd en op verzoek moeten worden getoond. Het is in ieder geval verplicht om als deelnemer te beschikken over een smartphone waarop Whats App is geïnstalleerd. Voor verdere details verwijzen we je naar de wedstrijdreglementen.

Globaal programma

Startlocatie: Nautische Unie Farmsum

  • tussen 05.30 en 07.00 uur inschrijven, bootcontrole en uitreiken meetplank, bootnummer, vangst formulier en vangststickers
  • 07.15 uur briefing naar alle deelnemers
  • 07.30 uur vertrek naar wedstrijdwateren
  • 08.30 uur start wedstrijd (na startsein marshallboot)
  • 16.00 uur einde wedstrijd. Na 16.00 uur mogen geen vangsten meer worden ingestuurd.
  • tussen 16.00 en 17.00 uur allemaal terug naar startlocatie
  • 17.30 uur start buffet met aansluitend prijsuitreiking

Het wedstrijdparcours

 

Er wordt op 2 wateren gevist. In de ochtend bij het uitreiken van de wedstrijdbenodigdheden wordt bij loting het water per boot toegewezen. Er mag niet geruild worden.
Bekijk de wateren hier.

Prijzen

Omdat er bij de vorige editie enorme verschillen waren in de aantallen vangsten heeft de organisatie besloten 2 aparte leaderboards te maken. Wel zal er een aantal overall prijzen worden uitgereikt maar ook dus per water.

Sponsoren

De Predator Challenge is naast een gezellige dag ook een wedstrijd! Natuurlijk hebben we een prachtige prijzentafel in het verschiet. Berkley, Abu Garcia, Norfin, Nautische Unie, Henry’s Hengelsport en Visgids Groningen zijn in ieder geval de eerste sponsoren voor 2020!

Inschrijven

Schrijf je in! Na inschrijving wordt er binnen 24 uur een mail gestuurd naar het opgegeven mailadres met een betaallink. Betaal zo spoedig mogelijk na ontvangst van de betaallink. De link is maar beperkte tijd beschikbaar! Alleen volledig ingevulde formulieren zijn geldig.

Na ontvangst betaling wordt een bevestiging gestuurd met een bootnummer, pas dan is de deelname definitief! Het opgegeven e-mailadres zal alleen worden gebruikt voor communicatie van en over de Predator Challenge en het verzenden van de betaallink. Afzender zal info@visgidsgroningen.nl zijn. Heb je geen mail ontvangen in je postvak in? Check dan je ongewenste mail/spam map.

Kijk hier voor meer info.