Plangebied Rottermeren weer in ‘schriftelijke toestemming nachtvisserij’

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Plangebied Rottermeren weer in ‘schriftelijke toestemming nachtvisserij’

Sportvisserij Zuidwest Nederland geeft een zogenaamde ‘Schriftelijke toestemming nachtvisserij’ uit om van 1 maart tot en met 31 oktober ’s nachts te mogen vissen in verschillende wateren die in beheer zijn bij de Groenservice Zuid-Holland (G.Z-H).

De wateren in het plangebied Rottemeren waren hiervan echter uitgezonderd. Gezien het belang van de karpervisserij in de wateren in het plangebied Rottemeren heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland na indringend overleg met de G.Z-H. ervoor kunnen zorgen dat de wateren in het plangebied Rottemeren weer opgenomen kunnen worden in de ‘Schriftelijke toestemming nachtvisserij’.

Dit geldt voorlopig alleen voor 2011! Afhankelijk van de resultaten in de komende periode wordt voor 2012 de situatie opnieuw beoordeeld. Het zal dan ook vooral van het gedrag van de sportvissers zelf afhangen of ook in 2012 in het plangebied Rottemeren de nachtvisserij kan worden toegestaan. Extra controle en handhaving wordt ingezet om hieraan een bijdrage te leveren.

Vanaf heden is het toegestaan met de schriftelijke toestemming (uiteraard in combinatie
met de speciale Nachtviskaart!) van 1 maart tot en met 31 oktober ’s nachts te vissen in de volgende wateren: Bleiswijkse Zoom, de Boezemtocht van de Rotte, Boonerlucht, Dobbeplas, Hennipsloot, Hoge Bergse Bos, Krabbeplas, Lage Bergse Bos, Reeuwijkse Hout, Valkenburgse Meer, Vlietlanden en de Zevenhuizer Plas. LET OP! De Rotte en de Rottemeren maken geen deel uit van de schriftelijke toestemming.

Aan sportvissers die reeds in het bezit zijn van de ‘Schriftelijke toestemming nachtvisserij’ wordt een nieuw toestemming toegezonden. De eerder uitgegeven toestemming komt daarmee te vervallen.

De Nachtviskaart en bijbehorende ‘Schriftelijke toestemming nachtvisserij’ kan voor € 40,- worden aangeschaft via de webwinkel van Sportvisserij Zuidwest Nederland (www.sportvisserijbelangen.nl/webwinkel).