PKC4: Thuisteams buiten voordeel uit

Persbericht Korpsvissen.nl

PKC4: Thuisteams buiten voordeel uit

De op een na laatste competitiewedstrijd voerde de 30 zeevisteams naar het strand van Cadzand-Bad. Een strand dat bekend staat om de goede vangsten van schar, wijting, tong en zeebaars, maar dan wel op grote(re) afstand.

De organiserende vereniging KMHLV Maldegem had in samenwerking met De Zeebaars het parcours diverse malen nagelopen en dat leverde een ruim uitgezet veld op, waarbij Boulevard De Wielingen tot en met het einde van de Zwartepolderweg geheel werd benut.

De wedstrijd startte onder een druilerige regen en een matige noordenwind die de vissers recht in het gezicht woei. Na het startsignaal probeerden de meesten zo ver mogelijk het aas weg te gooien. Schar was het doel. Maar slechts op een enkele plaats, en dan nog met name in de vakken D en E kwam er schar boven water. In de vakken A en B hadden de vissers last van de zoete spuiwater en was platvis zelfs eerder uitzondering dan regel.

Voor veel deelnemers was dit strand een onbekend parcours en het was dan ook voor velen verrassend dat uiteindelijk bleek dat zeebaars de boventoon voerde. Het thuisvissende team van Grauvell had dat wel goed in de gaten en had de hele strategie in het teken van deze vissoort geplaatst.

Met succes bleek later, want Grauvell behaalde de dagwinst en steeg in het klassement naar de 4e plaats. Ook het Belgische Catch-it-easy liet zien dat de klasse die er dit jaar bij de PKC nog niet uit is gekomen, wel degelijk aanwezig is. Op het hun bekende parcours wisten zij de tweede plaats te behalen, voor het sterk vissende team van de Zeenaald 2.

Vandaag konden 132 deelnemers vis ter meting aanbieden. Behalve zeebaars, schar en tong werd er bot, gul, wijting, tarbot, meun en zelfs kleine pieterman gevangen. Een keur aan vissoorten die, zeker toen de zon tevoorschijn kwam, het tot een leuke en spannende wedstrijd maakte.

In het tussenklassement traden géén grote verschuivingen op. Het team van de Zeebaars Scherpenisse verdedigt nu een voorsprong van 4 punten op de naaste belager het Zeehengelsport / Penn Strandvisteam, als op 10 november de laatste wedstrijd wordt gevist op het strand van Hoek van Holland.