image description

PKC: Botten en zeebaarzen bepalen wedstrijdverloop

PENN Korpscompetitie      

Botten en zeebaarzen bepalen wedstrijdverloop   

Voor het zevende jaar op rij was de Sportvisser te Noordwijk gastheer van een wedstrijd van de PENN Korpscompetitie.

De 34 teams hadden vandaag de een na laatste kans om goede zaken te doen in de strijd om het Nederlands kampioenschap kustvissen 2017.

Ondanks de voorspelde stevige wind, viel deze in de praktijk mee. Wel was er sprake van een stevige golfslag, maar dit is juist erg goed voor de visomstandigheden. De verwachting was dat de vangst vooral zou bestaan uit bot, met een enkele schar of wijting.

Maar al meteen om 10.00 uur bij aanvang van de wedstrijd bleek dat de vangst van mooie maatse zeebaarzen de uitslag zouden gaan meebepalen.

De teams van De Zeebaars 1 en Spro, de nummers 1 en 2 in de tussenstand, hadden naast elkaar geloot. Dat werden vijf mooie duels die uiteindelijk in het voordeel van Spro werden beslecht. 

Maar door de prima visvangst, er zouden 1200 vissen worden gevangen, was het lastig om een uitspraak te doen over de krachtsverschillen van vandaag. 

Het formaat van de gevangen vis bleek doorslaggevend. Zeker aan het begin van de wedstrijd werd een aantal botten van 30+ cm en zeebaarzen van 40+ cm gevangen. 

Daardoor kon het gebeuren dat vissers met zes vissen het uiteindelijk verloren van vissers met drie grote vissen. De eindrangschikking wordt namelijk bepaald door de totale lengte. 

De hele wedstrijd door werden er botten en zeebaarzen gevangen en dat kon rekenen op grote belangstelling van wandelend publiek. Zeker langs de boulevard van Noordwijk was het een drukte van belang. 

Niet zelden moest uitleg worden gegeven over wedstrijdvissen aan zee en dat kon rekenen op positieve reacties. En dat is ook weleens anders!!

Het was zaak om het aas stil op de bodem aan te bieden. Een cocktail van zeepieren, slikzagers, witjes en tappen in combinatie met zwaar lood bleek de winnende formule. 

En dat lukte het team van de Zeenaald 2 het beste. Dit team pakte met grote overmacht de dagwinst en is dankzij een uitstekende opmars inmiddels op een podiumpositie in de tussenstand beland. Westkapelle 1 werd tweede en Spro eindigde als derde. Mede door het verlies van de Zeebaars 1 (11e) gaat Spro nu riant aan kop.

Op zaterdag 9 december wordt de finale gevist. Dan weten we of Spro op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle het kampioenschap voor het eerst weet binnen te halen. Foto’s en de complete uitslag van de afgelopen wedstrijd staan op de site www.korpsvissen.nl.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vissen vanuit een kajak (1)
Willem Moorman -
image description
Samenwerking Visreis.nl en Ultracast
Willem Moorman -