PKC 2012 van start met 30 teams

Persbericht Korpsvissen.nl

PKC 2012 van start met 30 teams

De belangstelling voor deelname aan de editie van 2012 van de competitie voor zeevisteams heeft alle verwachtingen overtroffen. De organisatie is berekend op 30 teams en deze hadden zich begin dit jaar al aangemeld.

Ook bij de 7 organiserende verenigingen is het enthousiasme groot. Grote inspanningen worden gedaan door vele vrijwilligers om op de wedstrijddag zelf de vissers in de watten te kunnen leggen en niets aan het toeval over te laten. Het is opvallend te zien dat veel teams deze winter een ontwikkeling hebben doorgemaakt; zowel in de samenstelling als in de presentatie zijn de teams versterkt.

Dit geldt overigens voor de bekende gesettelde teams, maar ook voor de teams die in 2011 voor het eerst aan de grote wedstrijden meededen. Daarnaast zijn er nieuwe teams, waardoor de strijd spannend en de uitkomst onvoorspelbaar zal zijn. Ook dit jaar is de competitie zo opgezet dat iedere visser zich er thuis kan voelen. De parkoersen zijn zodanig gekozen dat iedereen een vis moet kunnen vangen. Er zijn verschillende vistechnieken mogelijk en de juiste keuze van het team bepaalt de uitslag.

‘Het professioneel en serieus nemen van de organisatie in het belang van de deelnemers’, is in 2012 opnieuw het uitgangspunt geweest. We hopen hierdoor er opnieuw een aansprekende competitie van te maken. Reeds bekend was dat de sponsors en mediapartners hun inzet in dezelfde omvang voortzetten.

Inmiddels is bekend geworden dat Sportvisserij Nederland de bijdrage zelfs heeft verdubbeld! Ook de bekende zeeaaskweker Topsy Baits zal in 2012 één van de partners zijn. Niet uitgesloten is dat tijdens de competitie het aantal partners wordt uitgebreid. Op de site kan dit op de voet worden gevolgd.

Zaterdag 31 maart wordt vanaf 10.00 uur de eerste wedstrijd gevist op het strand van Noordwijk. Belangstellenden zijn altijd welkom.

De rest van het programma:

     
  • 9 Juni: Domburg - Strand Baaiweg - 10.00 - 14.00 uur
  •  
  • 8 September: Wijk aan Zee - Strand Wijk aan Zee - 10.00 - 14.00 uur
  •  
  • 6 Oktober: Cadzand - Strand Zwarte Polder - 10.00 - 14.00 uur
  •  
  • 10 November: Hoek van Holland - Strand Hoek van Holland - 09.30 - 13.30 uur