Pilottrip Pedasi Panama, Tuna Coast … missie geslaagd! (deel 5)

Pilottrip Pedasi Panama, Tuna Coast … missie geslaagd! (deel 5)  

Door Bert Goeree
& Lesley ‘de kneup’ Luijer
 
Met onze magen weer gevuld volgt er een half uurtje varen naar een grotere rotspartij op een mijl of tien uit de kust. Mooie grote rotsen met kraakhelder blauw water en lekkere witte schuimkoppen. Daar moet zeker vis huizen. Na een aantal worpen met de poppers wordt ook hier de eerste vis gevangen en deze is voor mijn vrouwelijke vismaat die voor het eerst mee is op zo’n vistrip.
 
Na een mooie drill komt er een zeer mooie bluefin trevally aan boord, wederom op de lichte spinhengel. Verder volgt er weinig actie op de poppers en wordt er dus besloten om weer te gaan jiggen. Een paar honderd meter van de rostpartijen af mogen de jigs weer zakken en wat er dan gebeurd is onwaarschijnlijk. De jigs raken gelijktijdig de bodem en Ed en Ik beginnen als een Siamese tweeling met dezelfde snelheid de jigs omhoog te pompen, na een drietal slagen… BAM BAM! Dubbel hookup!

 
Bam bam, double hook-up!
 
Sterke vissen aan de ander kant van de lijn bonken er lekker op los en even later liggen er twee hele mooie jacks aan de oppervlakte! Super dit, net aangekomen op een nieuwe stek en gelijk een dubbel hook-up!
 
Volop oppervlakte activiteit.
 
De foto’s worden gemaakt en de jacks worden terug gegooid, head first!  Nogmaals zakken met die jigs en je raad het al, weer een dubbel hook-up!
 
Ook mooie snappers.
 
Zo gaat dat nog een tijdje door en verscheidene jacks, bonito’s en skipjacks passeren de revue.

 
Deze Rooster ging voor de popper.  
 
Ondertussen is het tijd geworden om terug naar het strand te varen en Chino geeft hem even goed van jetje, de twee maal 140pk Suzuki worden maximaal benut. Binnen een half uurtje zijn we weer aangekomen waar het vanmorgen allemaal begon. Pascal komt naar de boot toe om ons op te halen en de sterke verhalen aan te horen. 
 
Kunstaas wordt flink gesloopt.
 
Bij het zien van de amberjack beginnen zijn ogen te glunderen en vertelt hij dat Aurélien daar wel raad mee weet! Dat wordt smullen dus! Aangekomen bij de lodge worden de hengels afgespoeld en de leaders ververst voor de volgende dag. Inmiddels staan de overheerlijke caipirinha’s al klaar en nu gauw met de rest gaan kletsen over hun dagverloop. 
 
Wim trots op zijn Cubera.  
 
Christophe heeft z'n armen vol. 
 
Pedasi biedt vele hotspots.
 
Allemaal hetzelfde verhaal, overdonderd door het natuurschoon zoals walvissen, schildpadden en vis, veel vis! En dan te bedenken dat dit pas de eerste dag is………….De lodge is helemaal ingericht voor de sportvisserij; grote opgezette roosterfish, amberjack, cubera snapper en aan de nok hangen een hele serie afgekloven, gescheurde en gebroken poppers als overblijfselen van eerdere visavonturen die er fijntjes aan herinneren dat er hier wel degelijk heel veel grote vissen met grote tandjes moeten rondzwemmen.

 
De lodge helemaal ingericht voor sportvissers.
 


Het management is in handen van de Franse eigenaar Pascal en Aurélien, de gids heeft voorheen in een haute cuisine visrestaurant in Parijs gewerkt, wat ook in de kwaliteit van het eten duidelijk tot uitdrukking komt.

 
Haute cuisine in Pedasi.
 
Gebruikt materiaal jigging/popperen:
 
Penn TRQ Popping Spin 80/160 gram 270cm met Penn TRQ 9000 molen
Penn TRQ Jigging 200/400 gram 1negen0cm met Penn TRQ 9000 molen
Dragon Thytan 30/70 gram 270cm met Penn Atlantis 7000 molen
Jigs en Poppers van Halco, Sure Catch en Shimano
Alle materialen verkrijgbaar bij www.biggameshop.nl
 
Gebruikt materiaal kant- en kayakvissen:
 
Illex Ashura 230 10/60 gram met Penn Atlantis 7000 molen

Lijn: whiplash 21kg
 
De volgende begeleide reis naar Panama staat gepland voor 28 oktober tot en met 5 november 2014.
Er kunnen maximaal negen vissers mee, wie het eerst komt, het eerst maalt.. Op zaterdag 15 februari vindt bij Ahoy Hengelsport een informatiedag plaats over Panama, Brazilië Amazone en Ierland Cobh. Kijk hier voor meer informatie, tijdstip etc. 
 
 
Verdere info over deze bestemming Tight Lines Visreizen
info@tightlines.nl of +31 180 434788

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -