Pilottrip Pedasi Panama, Tuna Coast … missie geslaagd! (deel 4)

Pilottrip Pedasi Panama, Tuna Coast … missie geslaagd! (deel 4)  

 
Door Bert Goeree & Lesley ‘de kneup’ Luijer  
 
Op naar de eerste stek …. popperen of jiggen wordt er gevraagd? Jiggen wordt besloten. Al snel zakken de jigs naar een diepte van veertig meter en wordt het binnen jiggen gestart. Het jiggen op zich lijkt nog het meest op het stevig aanslaan van een vis,  maar dan vele malen sneller en dat met een jig eraan van dik 250gram. Het duurt dan ook niet lang of de eerste aanbeet volgt!
 
En wat voor een! Op tien meter boven de bodem volgt een korte ruk en gaat de vis er als een ferrari op anabolen direct weer mee naar beneden, terug naar de rotsen. Er is werkelijk “bijna” geen houden aan. Chino begint te schreeuwen in het spaans dat de slip dichter moet! Nog dichter? Ik kan de spoel al nauwelijks met de hand rond draaien, maar daar schijnt de vis geen boodschap aan te hebben.
 
Met de hand wordt er voorzichtig een beetje bij geremd en gelukkig weet ik op het nippertje de vis te keren. Na wat ruk en trekwerk verschijnt er een mooie amberjack aan het oppervlak die door Chino vakkundig wordt gegafd. Bij weging blijkt deze vis ‘slechts’ 13 kilo te wegen! 13 Kilo maar? Het leek werkelijk waar of er eentje aan het trekken was van ten minste een kilo of 40??? Pffff! Foto’s maken en gauw op het ijs ….avondeten wordt er geroepen!

 
Lesley 'de kneup' met amberjack slechts 13 kilo...
 
Na een slokje gekoeld water uit de koelbox snel weer naar een volgende puntje in de gps, even wachten op de Si! van de kapitein en zakken maar weer. Het duurt niet lang of mijn nieuwe vismaat krijgt er een lekkere beuk op en poseert niet al te lang daarna met een mooie jack crevalle.  Zo volgen er nog een aantal van dit soort aanbeten met daarbij mooie vissen als gevolg.  Zo snel en goed als het begon, zo snel is het ook weer over en het wordt het tijd om naar de volgende stek te gaan waar gepopperd gaat worden.
 
...gevolgd door fraaie Bluefin Trevally.
 
Langs de kust liggen verscheidene kleine rotsformaties waar de stroming lekker langsheen jakkert, daar zit zeker te weten vis! Er wordt een Waxwing aan de leader van de lichte spinhengel 30-70 gram bevestigd en midden in de stroming ingeworpen. Het duurt om precies te zijn twee slagen en de eerste needlefish grijpt met volle overgave de waxwing en bijt daarbij ook vrijwel gelijk de lijn door. Dat is pech, waxwing weg!
 
Frank met Broomtail grouper.
 
Snel wordt een dikkere leader aangeknoopt en de volgende waxwing vliegt luttele seconden later door de lucht op zoek naar de volgende needlefish. Na een aantal slagen volgt weer een aanbeet, maar dit is geen needlefish! Dit gaat veel sneller en zonder stoppen linea recta weer richting de rotsen. Hand op de spoel en blokken dus! Gelukkig lukt dat en sta ik even later met een mooie bluefin trevally te poseren voor de foto.

 
Bart met mooie Jack Crevalle
 
Het is ondertussen middag geworden en het wordt hoog tijd voor wat eten en drinken. Bij het openen van de koelbox valt onze mond open van verbazing en plots opkomende lekkere trek bij het zien van al dat lekkers. De meegekregen lunchpakketten zien er wel zo bizar lekker uit! Later blijkt dat ze dat inderdaad ook waren; verse vruchten uit de eigen tuin, heerlijke sandwiches en ambachtelijk bereidde maaltijd salades. Super biologisch en gezond.
 
De volgende begeleide reis naar Panama staat gepland voor 28 oktober tot en met 5 november 2014.
Er kunnen maximaal negen vissers mee, wie het eerst komt, het eerst maalt.. Op zaterdag 15 februari vindt bij Ahoy Hengelsport een informatiedag plaats over Panama, Brazilië Amazone en Ierland Cobh. Kijk hier voor meer informatie, tijdstip etc. 
 
 
Verdere info over deze bestemming Tight Lines Visreizen info@tightlines.nl of +31 180 434788
 
In deel 5 verslaat  het middagdeel van deze trip met Chino.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -