Pilot trip naar de Andaman eilanden

Reisinformatie verzorgd door Visreis.nl

Pilot trip naar de Andaman eilanden

Van 21 t/m 28 maart 2013 staat er een pilot trip op de agenda naar de Andeman eilanden. Deze locatie in de Golf van Bengalen is een nieuwe toplocatie om te popperen en te jiggen. Er zijn praktisch geen sportvissers en de lokale bevolking komt niet op de plaatsen waar deze mannen naartoe gaan.


Toplocatie om te popperen en jiggen!

Sinds zes jaar zijn de eigenaren al bezig en nog steeds ontdekken ze nieuwe locaties en vangen ze nog grotere vissen. De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende riffen en andere onderwaterstructuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden, vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?


Ben jij er klaar voor?

GT’s, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers… allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Uitgezonderd de marlijn natuurlijk, die gaat nog iets verder… De marlijnen komen in beeld als er getrawld wordt op de heen- of de terugweg. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk! Dan mag je weer aan de bak.


Dogtooth tuna…


...GT’s…


...groupers en veel meer.

Om te vissen zijn er op deze locatie twee zeer goed ingerichte boten beschikbaar: de catamaran Halycon van 10 meter en de Rampage van ruim 12 meter. Elk voorzien tweemaal 225 pk Yamaha 4-takt motoren samen met de benodigde veiligheidsvoorzieningen als ook marifoon, fishfinder en GPS, maken dat je op ultieme vismachines bevindt. Perfecte boten met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up!


Halycon


Rampage

Stevige hengels van 2,5 tot maximaal 3 meter lengte en een werpgewicht tot 300 gram om te popperen. Strakke en korte boothengels tot 2,5 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 25 kilo trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 5 meter met een trekkracht rond de 120 lbs om de zwaarste klappen van de drill op te vangen.

O ja, en een buttpad is geen overbodige luxe maar gelukkig is die standaard aan boord! Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates vlieg je in 17 uur vanaf Asterdam met 2 tussenstops in Dubai en Chennai comfortabel naar Port Blair. Hier word je vanzelfsprekend opgehaald en naar het Guesthouse gebracht.


Ook marlijn is van de partij!

Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water inbegrepen. De vanaf-prijs per persoon voor vlucht, transport van de luchthaven naar je verblijf, 7 overnachtingen in het guesthouse, 5 dagen vissen, bedlinnen en handdoeken bedraagt op basis van 4 deelnemers rond de € 2.995,-. Deze prijs is afhankelijk van beschikbaarheid, bootkeuze en periode van boeking tot aan de daadwerkelijke reis. Extra kosten zijn voor je visum, inentingen, fooi voor de crew en personeel en extra dranken.

Voor de geplande pilot trip zijn er in totaal 8 plaatsen en hiervan zijn er nog maar 4 beschikbaar. We zijn op zoek naar vissers die een uniek avontuur willen beleven. De kosten voor deze bijzondere reis bedragen slechts (eenmalig i.v.m. de pilot trip) € 1.595,- p.p. exclusief vliegticket. Het vliegticket kost naar verwachting rond de 1.000,-.

Wil je meer informatie of de uitgebreide digitale brochure van 10 pagina’s ontvangen, neem dan contact op met Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl via 0628-308345 of info@visreis.nl.

ANDEREN LAZEN OOK