image description

‘Pike-Triangle’: Deel 7

Het is 4:20 als de wekker afloopt en iets meer dan een half uur later sta ik bij Ruben op de stoep.  Snel laden we zijn spullen in de kofferbak en vertrekken we richting de trailerhelling. Vandaag hebben we gekozen voor een water waar we eerder goede resultaten hebben behaald, maar het laatste jaar eigenlijk niet meer geweest zijn.

Ook besluiten we een stuk van het water mee te pakken waar we nog nooit eerder aandacht aan geschonken hebben.

Bij de helling aangekomen zien we dat er al meerdere auto’s met trailers staan. Snel maken we de boot gereed en tien minuutjes later glijdt de boot van de trailer het water in.Terwijl Ruben de spullen in de boot alvast een plekje geeft zet ik de auto weg. De Honda springt met 1 keer aantrekken aan en we besluiten langzaam trollend met grote swimbaits eerst een stuk bekend water te pakken, richting het stuk wat we vandaag willen verkennen. Het water lag er weer schitterend rustig bij.

Waar we normaal vaak beide een hengel voorzien van een wat kleiner aasje, besloten we vandaag all-in te gaan en was de Line Thru trout 30 centimeter het kleinste wat er aan de speld ging.  Al vrij snel miste ik een harde aanbeet op een tailbait onder 1 van de planerboards. Verder bleef het het eerste anderhalf uur stil.  Af en toe lieten we de planerboards iets verder van de boot lopen zodat ze precies over of langs een potentiële hotspot kwamen.


Precies langs een potentiële hotspot.

Een paar honderd meter voor het punt waar we om wouden draaien ligt opeens een richel met daarachter een kuil verraadt de Lowrance. Net op het moment dat ik tegen Ruben zeg dat dit nog wel eens een aanbeet kan opleveren springt de lijn van Ruben zijn middelste hengel uit de scotty clip. Direct slaat hij goed aan en aan de buiging van de hengel te zien gaat het hier om een serieuze vis. Geconcentreerd drilt Ruben de snoek uit en als ze bij de boot boven komt schuif ik het net eronder. Net optijd want in het net lost de haak vrijwel direct. Terwijl Ruben snel de haken uit het rubberen net verwijderd maak ik de meetplank vast nat.

Vakkundig pakt Ruben de vis in de kieuw uit het net een schieten we een paar foto’s.  Op de meetplank blijkt deze dame precies 100 centimeter rond te zijn. Binnen 2 minuten zwemt ze al weer richting het diepe.


Presies een metertje rond


Op een 35 centimeter grote snoek imitatie

We maken de laatste paar honderd meter af en besluiten nog een keer over de plek te gaan. En weer slaat op exact dezelfde plek Ruben zijn hengel krom. Zijn veertig centimeter lange softbait is gegrepen precies boven het diepere gat. Helaas lost deze vis al vrij snel.

We staan in ieder geval weer op scherp, en besluiten richting een brug te gaan die we vanaf de snelweg vaak hebben zien liggen.

Hiervoor moeten we eerst door een stuk nieuw gegraven water. Zo op de fishfinder ziet het er vrij saai uit, beide kanten loopt het vrij langzaam naar een kale bodem van 2,5 meter diep en verder is er weinig spannends te zien. We hebben er niet heel veel vertrouwen in maar besluiten toch trollend die kant op te gaan.

De eerste kilometers gebeurt er zoals verwacht helemaal niks, maar op het moment dat de brug in zicht komt en we een beetje onoplettend zitten te ouwehoeren klapt opeens de buitenste hengel van Ruben dubbel. 

Contact met de vis zoeken en aanslaan. De vis blijft diep en doet in eerste instantie niet zo heel veel. Dan neemt ze plots meters lijn van de vrijwel dichte slip en verdwijnt weer de diepte in. Ze moet zich na enkele minuten toch gewonnen geven en ik kan het net onder haar schuiven. De Savage Gear burbot hangt mooi naast de bek en snel tik ik de twee dreggen los en kan ze bijkomen in het net terwijl wij even de chaos kwa hengels in de boot opruimen.

Snel even op de meetplank en daar blijkt ze 106 centimeter te zijn. Terwijl er wat nieuwsgierige boten om ons heen blijven liggen kijken schieten we snel een paar foto’s en verdwijnt ze met een staartslag weer terug het onbekende in.


Met 106 centimeter de tweede meter vis van de dag.


Deze zag de Savage Gear Burbot 50 centimeter aan als een lekker maaltje


Een sterke gezonde vis

Eenmaal bij de brug slepen we een paar rondjes eronderdoor en werpen we wat op het oog mooi uitziende plekjes af, maar daar blijft het stil. We trollen weer terug richting de helling, en inmiddels is het een enorme drukte op het water. Links en recht knallen de rubberbootjes en andere pleziervaart langs ons heen. We lossen nog een vis en besluiten een snoek van eind tachtig/begin negentig buiten de boot los te tikken aangezien ze aan 1 dregpunt hang en de andere 5 dregpunten gevaarlijk rond slingeren. Vroegtijdig besluiten we een eind aan deze visdag te maken, en even wat slaap in te halen.

Ruben & Herrald

‘Pike-Triangle’

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Help je mee? Meld je spiegelkarper vangst!
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO *** Effectiever Op Grote Baars
Willem Moorman -