image description

‘Pike-Triangle’: Deel 3

Ze voorspelde de hele week in de avond regen met onweersbuien, niet gek met deze drukkende warmte. Toen ze donderdagmorgen voorspelde dat de buien ons voorbij trokken besloot ik ‘s avonds nog even een snelle avondsessie van een uur of 3 te maken.

Even lekker na het werk met de boot het water op afleiding en afkoeling zoeken. Mijn vriendin wou wel mee. Ik koos ervoor om een kleine plas aan de rivier te bezoeken waar het talud vrij dicht bij de kant snel naar beneden loopt. Het plan was om daar het diepere water af te slepen met groot kunstaas onder planerboards.

Direct uit het werk snel wat te eten maken en de boot aangekoppeld. Rond half 7 gleed de boot van de trailer af de rivier in.Even een half uurtje varen en de hengels konden uit.Het bleef stil, lang stil en toch was het genieten, de stilte en natuur om je heen na een drukke werkdag blijft toch heerlijk.

Uiteindelijk besloten om het laatste half uurtje het toch even iets ondieper te proberen om in ieder geval van de 0 te komen en dan resulteerde direct in een klein snoekje die de Westin cranckbait van mijn vriendin niet kon laten lopen.


Een klein snoekje uit de ondiepe planten op een Westin cranckbait.

Zaterdags wou mijn vriendin weer graag mee en besloten Ruben en ik beide de eigen boot te pakken richting het grote water. Ik met mijn vriendin op mijn boot en Ruben met een kameraad op zijn boot en we besloten iets later te gaan dan normaal en rond 8 uur kwamen we aan op de eerste steken, einig wind en veel drijfafval maakte het vissen lastig en het bleef het eerste uur stil. Tot een appje van Ruben aangaf dat hij vis had. Direct bleek de eerste vis van de dag een meter+ te zijn.


Eerste vis van de dag, direct een meter.

Ik besloot iets meer richting het ondiepe en de planten te gaan. Net als ik voorbij een groot plantenbed kom wordt de swimbait die ik met een extra loodje recht achter de boot vis gegrepen. Ik gris de hengel uit de steun en voel direct een rare manier van vechten. Even denk ik aan een snoekbaars, maar dan kom er een snoek van rond de 80 boven die echt over mijn swimbait is geschoven.

In beide kieuwbogen zit een dreg en die in de linker kieuw komt er zelfs met 2 haakbochten achteruit. Scheppen is geen optie want als hij zich in het net draait breken alle kieuwbogen af, maar ook de kieuwgreep is geen optie. Mijn vriendin schiet een paar plaatjes terwijl ik het snoekje uit dril. Ik besluit hem in z’n nek te pakken en snel draai ik me om om de kniptang te pakken als de snoek besluit toch nog een laatste inspanning te leveren om te ontsnappen.

Ik houd de onderlijn met de ene hand vast en zie de snoek zo wegzwemmen zonder weerstand. F*ck!!!, wat gebeurt hier, de hele speld is uitgebogen, en de snoek zwemt weg met de swimbait volledig in zijn bek. Ik blijf even scheldend zittend wetend dat hij hier zelf nooit vanaf komt en dit waarschijnlijk zijn dood gaat betekenen. Man wat ben ik hier zuur van, en even ben ik er ook wel klaar mee en denk ik van het water te gaan. Echter verandert dit niks aan de situatie, dus ik vervang direct al mijn andere spelden voor een ander type en merk en vis toch door.


De uitgebogen speld


Hij was er helaas helemaal overheen geschoven.

De rest van de dag wel met een balend gevoel, ik heb al zoveel snoeken gevangen aan dit type speld en nooit problemen. Metaalmoeheid? Slechte productie? Beter de onderlijn los kunnen laten? Speld toch iets eerder moeten vervangen? Zeg het maar, helaas verander ik niks meer aan de situatie en hoop ik maar dat hij op Houdini achtige wijze de swimbait weet te lossen of zijn instinct er toch voor zorgt dat eventueel een andere visser hem vangt en kan verlossen.

Ik besluit toch weer richting het diepe te gaan en de rest van de dag me te richten op die ene grote vis en Ruben heeft ondertussen vis nummer 2 ook in de boot.


Met 98 centimeter weer een schitterende snoek voor Ruben.

Wij krijgen een paar aanbeten maar het blijft vooral bij 1 dikke knal en dan het aas dubbelgevouwen terugkrijgen.


Een knal op de hengel en je aas zo terugvinden.

Mijn vriendin krijgt een aanbeet op het moment dat Ruben ons tegemoet vaart maar lost deze helaas na een tiental seconden. Ruben stuurt met een bocht om ons heen en vaart de boot vanaf de andere kant over de stek en zijn Mike the Pike wordt gegrepen door waarschijnlijk dezelfde snoek.


Een echte jager.

Het daaropvolgende uur missen en lossen we nog wat vissen en besluiten wij onze lijnen binnen te draaien en de helling op te zoeken. Een gefrustreerde visdag, veel lossers maar erger nog de snoek die rondzwemt met de swimbait in zijn bek.

Terwijl wij richting de helling varen krijgen we een appje van Ruben die nog 1 snoekje heeft weten te vangen en ook achter ons aan komt richting de trailerhelling.


Een laatste snoekje om het af te leren.

Zondags zou er niet gevist worden vanwege Vaderdag verplichtingen. Toch begint het te kriebelen als ik s’middags een appje krijg van Stefan of ik s’avonds nog zin heb even een paar uurtjes mee een klein riviertje in de buurt op te gaan. Stefan heeft sinds kort een rubberbootje en we besluiten lekker relaxt met 1 hengeltje wat stukjes af te trollen maarelaas blijft het bij een geloste vis en komt er verder niks in de boot.


Heerlijk relaxte avondjes vissen.

Voor wie het leuk vindt zijn we ook te volgen op Instagram en onze Facebook pagina.

Ruben & Herrald

Pike-Triangle

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars : He hè Eindelijk!
Willem Moorman -
image description
Planten shads
Willem Moorman -