image description

PIKE FEVER: Een snoekboek die je verder helpt.

Een snoekboek die je verder helpt.

Door Berthil Bos.

Roofvissen leer je aan de waterkant of met een boot op het water. In de praktijk leer je al spelenderwijs hoe je Esox aan de vinnen kan komen. Tijdens dit leerproces kom je allerlei dingen tegen die je moet overwinnen om door te groeien tot een ervaren snoekspecialist.

Maar, laat ik je direct uit die droom halen, als roofvisser raak je nooit uitgeleerd. Denk nu ook niet dat de huidige snoekspecialisten alle kennis zelf hebben ontdekt of uitgevonden. Nee, hier zitten vele jaren aan investeren achter en dan nog heeft iedere zichzelf respecterende Pikehunter af en toe hulp nodig om weer een stap te maken.


Jens is een man van de praktijk

Dit kan door veel met andere hobbygenoten te praten of door veel op internet te kijken. Een andere manier is het lezen van de diverse snoekboeken die er wereldwijd geschreven worden. Een voordeel van het lezen van een boek is dat je rustig kan nadenken of het gene wat er geschreven wordt ook door jezelf gebruikt kan worden. Wel moeten de meeste onderdelen in een dergelijk boek je aanspreken, maar ook van andere vistechnieken die jou persoonlijk niet aanspreken kan je veel leren.


De fotografie in dit boek is fantastisch.

Nu is er kortgeleden een nieuw snoekboek op de markt gekomen onder de naam ‘’PIKE FEVER’’ en geschreven door Jens Bursell. Deze bekende Pikehunter is bioloog, sportvisjournalist, fotograaf, auteur en snoekfanaat in één. Uit zijn pen en met medewerking van diverse andere bekende snoekvissers is er een spectaculair en fantastisch snoekboek ontstaan. Het is Engelstalig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb met erg veel plezier dit meesterwerkje gelezen en mij vergaapt aan de vele schitterende foto’s, die voor velen ongelofelijk lijken.

Het is een boek geworden die je niet zomaar in één keer uitleest, maar hoofdstuk na hoofdstuk. 375 bladzijden snoekgenot en geen enkele vistechniek wordt overgeslagen. Het mooie van de manier van schrijven is dat Jens, net als ik, graag de lezer wil uitleggen waarom hij bepaalde technieken uitoefent.

Het alleen maar aangeven dat je op een bepaalde manier moet vissen is voor hem niet voldoende. Waarom, hoe, wanneer, in welke periode en met behulp van is zeker zo belangrijk. Ik weet zeker dat dit boek je helemaal enthousiast maakt en je niet te houden bent om erop uit te gaan. Of je nu een beginnende of ervaren snoekvisser bent of een algemene sportvisser, dit boek hoor je gelezen te hebben en de volgende stap als pikehunter is al weer gezet.


Werkelijk alle vistechnieken worden besproken.

"Pike Fever" kan worden gekocht met handtekening vanaf 10 Oktober via releaserigshop.com, en un-signed na 25 oktober via amazon.com en ebay.com plus de belangrijke boekhandels. Pike Fever wordt tevens gedistribueerd naar alle grote Europese Tackle winkels door Westin Fishing, waar ze vanaf 7 Oktober te koop zijn. De prijs is 39, 9 euro of 35 GBP.

Veel lees en kijkplezier,

Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK