Perspresentatie 2007/2008 producten Shimano

Vroege nieuwtjes Shimano
 
Juli is nog maar net begonnen maar Shimano presenteerde gisteravond reeds het leeuwendeel van haar nieuwe 2007/2008 programma aan de pers, enkele maanden vroeger dan vorig jaar. De tientallen genodigden kregen een flitsende presentatie voorgeschoteld.

Na afloop kon iedereen in de showroom de producten bekijken en aanraken. Daar zat veel moois bij. Om het grote publiek niet direct met een ‘overdosis’ nieuwe Shimano-producten te overdonderen, zal het nieuws geleidelijk aan de publicatie worden prijsgegeven.


“Gerard Bakkenes van Shimano geeft uitleg”

Het gaat Shimano voor de wind, zoals vrijwel de hele hengelsport weer wat in de lift zit. Nog maar onlangs kwam het nieuws over de nieuwe Fireblood werpmolens en bijbehorende werphengels naar buiten. Deze exclusieve combi van supermolen en superhengel gaat samen met een eigen website. Overigens is minder bekend dat de hengels stuk voor stuk genummerd worden, alsof het een zeldzame 1e druk betreft. In de butt van de hengel komt overigens een staaf met balansgewichten waarmee je een eigen karakter aan de hengel kunt geven.

Op deze combi kun je meteen gebruik maken van de ‘2e generatie dyneemalijnen’ van DSM, het wereldwijde Nederlandse concern dat achter de uittvinding van dyneema zit. DSM heeft Shimano aangezocht om samen de naam DSM en de dyneemalijnen onder de aandacht te brengen en verder te ontwikkelen. Resultaat is een nieuwe Aspire dyneemalijn die dunnere en sterkere vislijnen mogelijk maakt. Daarbij wordt de kleurvastheid en de schuurbestendigheid verbeterd. Een Spinning en een Saltwater versie zijn de eerste Second Generation lijnen die de winkels gaan zien.


“Aspire lijn”

Erg veel mooi nieuws dus voor het komend seizoen, in alle segmenten overigens. Uitbreidingen en modificaties van zowel topmolens als P3-klassemolens, waarbij een nieuwe Stella reeds op de EFTTEX in het oog sprong door meteen met de prijs van de Beste Molen 2007 aan de haal te gaan. De nieuwe Stella onthulde in Praag enkele nieuwe Shimano-concepten zoals AR-C spool, verder toonde het vernieuwd raderwerk in de machinekamer en rubberen afsluitingen rond de 12 kogellagers.


“Nieuwe Stella….”

Ook de Super Ultegra XSA familie wordt uitgebreid met een 6000 en een nieuwe 10000 uitvoering. Aandacht ook voor vernieuwde feederhengels en wedstrijdstokken (met direct verstelbaar elastiek); kleding en kunstaas (ook het merk Storm vanaf 1 september).


“De nieuwe Super Ultegra 6000”

In de betaalbare P3-molenklasse springt  de nieuwe Seido in het oog. De Seido is samen met de Exage een topper van P3. Zowel met slip voorop als achterop is de Seido in de maten 1000, 2500, 3000S en 4000 straks leverbaar. 

Zoals gezegd kunt u te zijner tijd via TF meer nieuwe Shimano producten tegemoet zien.ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder
Marc Borst -
image description
Tijdelijke verzwaring coronamaatregelen
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 393
Willem Moorman -