Persdag bij Herberg ‘t Mun in Appeltern

Persdag bij Herberg ‘t Mun in Appeltern

Herberg ‘t Mun is vanouds een forellenvijvercomplex waar vele recreanten een hengeltje uitgooien in de prachtige omgeving van het land Maas en Waal. 

Vandaag werden de zalmrivier en de karpervijver onder de aandacht gebracht. De zalmrivier is wel het meest spectaculaire onderdeel en zal met een lengte van zo’n 600 tot 700 meter vele vliegvissers aantrekken. Het hoogste punt van de rivier zal op 10 meter boven het maaiveld komen te liggen om zo voldoende stroming te krijgen.


Gerard, tevens eigenaar van ‘t Mun, gaf tekst en uitleg over de ontwikkelingen.

Verschillende natuursituaties zullen worden nagebootst; rustige doorwaadplaatsen, ruige stroomversnellingen, watervalletjes en vooral veel natuurlijke schuilplaatsen voor de zalmforellen, rivierzalmen en andere vissoorten die hierop worden uitgezet, zullen een vast onderdeel van de rivier vormen. 


De tekening van hoe het er over enkele jaren uit moet komen te zien.

Vanaf afgelopen weekend is ook de karpervijver in gebruik genomen. In de ca. 1 hectare grote vijver zijn zo’n 650 spiegelkarpers uitgezet met een gewicht van 2 tot 5 kilo, een sensatie voor aan de vaste hengel. Deze visserij op putten was al bekend in vele andere landen en ook in Nederland zal het ongetwijfeld aan populariteit gaan winnen.


Ook buiten aan de vijvers uitleg over de toekomstplannen.

De auto kan gratis geparkeerd worden en er wordt op de karpervijver met de vaste stok gevist op een van de 40 beschikbare stekken. Kaartjes kunnen gekocht worden voor een hele dag of een dagdeel en tijdens het vissen zal regelmatig catering langskomen om een hapje of drankje aan te bieden.


Vanaf heden dus meer dan forelvissen alleen!

Voor meer informatie: www.mun.nl

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De nieuwe website van visreis.nl
Willem Moorman -
image description
VIDEO: Urban Street style vissen vanuit de boot
Willem Moorman -
image description
Weerspiegeling 36: Vissen uit de oude doos
Willem Moorman -