Persbericht ; Pieter van de Werfhorst los in Frankrijk!

Persbericht Spro: Pieter van de Werfhorst gaat wederom los in Frankrijk!

Op 6 augustus ’09 vangt hij een enorme bak van maarliefst 29,8 kg. Deze vis is gevangen op een groot openbaar water in Zuid-Frankrijk. Hieronder doet hij zijn verslag van deze memorabele vangst.

Na een ochtend van zachte motregen begint de hemel op te klaren en krijgen we voor de verandering maar weer eens te maken met tropische temperaturen. We hebben net als de afgelopen dagen een aantal vissen gevangen die zich tegoed hadden gedaan aan de nieuwe testbol ‘Instant 8 A van Martin SB’. Met gewichten variërend tussen de 8 en 13 kg mogen we zeker niet klagen.

Om 13:00 uur krijg ik wederom een run en krijg ik te maken met een ‘Rocky Balboa-vis’ die goed gebruik maakt van de 35 meter water onder zich. Mijn hengel wordt  krom getrokken tot in het handvat. Niet normaal wat een vechtmachine. Na een erg lange dril kan ik een mooie 30’er scheppen. Pfff .....ik ben echt kapot.
 


Na een bezoek van een Franse collega wil ik langzaam beginnen met opruimen, want het begint toch wel erg heet te worden. Veel opruimtijd wordt mij niet gegund want ik krijg een oploper van 3 piepen op mijn linker stok. Ik bedenk me niet en sla aan. Martijn pakt de boot en ik zeg tegen mijn vrouw: “Wil je een keer mee?” Nou, dat vond ze wel gaaf. Na een lange dril zie ik voor het eerst het monster boven komen en ik schreeuw al naar de kant: “Martijn, ik heb een 50’er, 100%, wat een bak!”

 

Ik was niet de enige die zag dat hij zo groot was. “Piet, scheppen, die is echt groot, schiet op!” Zelfs mijn vrouw wordt ongeduldig… Nog een aantal vluchtpogingen (en bijna braken van de adrenaline) kan ik haar scheppen. Wat een monster! Eenmaal op de kant heeft Martijn alles al gereedgemaakt voor het wegen. Wanneer Martijn de vis voor het eerst ziet wordt hij ook even stil en stamelt: “Wat een bak Piet…” Niet normaal, en daar komt die schreeuw: Come on!!


“Martijn, ik heb een 50’er, 100% wat een bak!”

Op de Waymaster klokken we deze dame op 29,8 kg, wat een feest, echt geweldig. Ik heb de vis gevangen op een snowman presentatie van het onderlijnmateriaal Strategy Intense met daarop een Specialist X haak van Gamakatsu. Als aas gebruikte ik Instant 8 A van Martin SB en daarop één van zijn nieuwe fluo pop-up’s.

Pieter van de Werfhorst

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -