Perfecte vismaat voor het kleinere water Lakefox 320

Perfecte vismaat voor het kleinere water 

Lakefox 320 

Door Berthil Bos

Als trouwe standhouder op de diverse hengelsportbeurzen, zien we Gorsseling Watersport iedere keer weer met een collectie boten die zich onderscheiden tussen al het aluminium geweld. Het gaat hier om handzame visboten tot een lengte van 4.20 meter.

Als basis kan je er al geweldig mee uit te voeten op het water, maar je kunt, als je dat wilt, ook zelf je boot samenstellen met een groot pakket aan accessoires.

Gorsseling Waterport heeft Total Fishing gevraagd om eens langs te komen om één van de boten zwemles te geven. Aangezien Gorsseling in het pittoreske De Rijp gevestigd is leek het ons een goed idee om de kleinste uit de serie Foxboats mee te nemen, omdat dit model en lengte zich hiervoor uitstekend leent.


Zo van het kantje het water in.


Het gaat om de Lakefox 320. Bij het zien van deze boot twijfel je nog even of het wel allemaal goed komt met twee man in de boot, maar omdat de 320 centimeter gecombineerd is met een breedte van 147 centimeter, neem je plaats in een zeer stabiele boot.

De Lakefox is uiterst wendbaar en dat is bij het vissen op kleinschalig water, bijvoorbeeld in de polder of veengebieden, een groot pluspunt. De maximale diepgang is ook nog eens 15 centimeter. zodat je op plekken kan komen die een ander nooit kan bereiken.


De Lakefox 320 is perfect te gebruiken op kleinschalig water.  


En eigenlijk is dat ook het mooie van deze afmeting, want met een gewicht van 100 kilo kan je deze boot bijna overal te water laten. Tijdens onze testdag zijn we maar eens de bebouwde kom van De Rijp ingegaan en daar komt dit formaat helemaal tot zijn recht.

Wat opviel was, zoals ik al zei, zijn stabiliteit. Je kunt er met een gerust hart met twee man in staan te werpen. Door de wendbaarheid kan je ook trollend overal terecht, zodat je geen watertje hoeft over te slaan.


Trollend kan je goed uit de voeten met de Lakefox 320.


De Lakefox 320 is als basisboot al goed ingericht voor de sportvisser, met veel afsluitbare vakken, zodat je tijdens het vissen geen last hoeft te hebben van in de weg liggende spullen.

De boot kan een maximaal negen pk buitenboordmotor aan, waarmee je behoorlijk uit de voeten kan en ook de is er gemakkelijk een elektromotor op te plaatsen.


Ook een elektromotor is gemakkelijk te plaatsen.


De conclusie is dan ook dat dit een heerlijk handzame en stabiele boot is die je kunt brengen naar de meest verscholen visplekjes en je daar alle luxe geeft die je je wenst. Ga eens langs bij Gorsseling in De Rijp, er ligt er al één klaar om uit te proberen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -