Penvisdag SVBD - 26 juni 2010

Penvisdag SVBD Karper Commissie - 26 juni 2010

Op 26 juni organiseerde de leden van de Karper Commissie hun eerste penvisdag. Om 9.00 startte de dag in het Paviljoen bij De Krabbeplas in Vlaardingen. De ochtend bestond uit de theorie van het penvissen. Voor de uitleg van de verschillende materialen hadden we een gastspreker: Maurits, een fanatiek penvisser.

Vervolgens was er iemand die uitleg gaf over dobbers maken, de verschillende modellen, maten enz. Dit was erg leuk en leerzaam om te zien. Hierna volgde de omgang met de vis, wat ook erg belangrijk is. Hier werd naast de omgang ook uitgelegd hoe je mooie foto’s kan maken. Als laatste stukje theorie werden de verschillende soorten aas uitgelegd.


De groep had al ervaring in het karpervissen.

Voor iedereen was er een tas met daarin verschillende benodigdheden als haakjes, loodjes en verschillende soorten aas. Omdat we nog iets tijd over hadden is er ook nog een stukje verteld over de Karper Commissie: hoe zijn we ontstaan, welke activiteiten hebben er al plaatsgevonden en welke activiteiten staan nog in de planning. Om 12.00 hadden we lunch die verzorgd was door het Paviljoen.

Om 12.30 vertrokken we naar de Singels van Vlaardingen waar we in maart 2010 106 projectspiegels hebben uitgezet. De groep was in tweeën gesplitst om de enorme drukte aan de waterkant te beperken en de hoop op vangst te vergroten. De ene groep had al ervaring in het karpervissen, de andere groep had zeer weinig tot geen ervaring. De ene groep ging dus direct aan de slag aan de waterkant.


Helaas waren de vangsten niet waar we op gehoopt hadden.

De andere groep had eerst wat voerstekken gemaakt en kreeg vervolgens op een ander stukje (anders is het onrustig bij je voerstekken) uitleg hoe je je dobber moet uitlooden en je haakje erop kunt zetten. Toen dit allemaal gelukt was konden ook zij de hengels ingooien. Helaas waren de vangsten niet waar we op gehoopt hadden, mogelijk had het warme weer hier ook mee te maken. Uiteindelijk was er een brasem, een voorn en een schubkarpertje gevangen. Om 17.00 eindigde de dag met een groepsfoto.

We kijken terug op een leuke, leerzame, gezellige en geslaagde dag en voor de leden van de Karper Commissie. Voor herhaling vatbaar!

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -