image description

‘Pennen’ tussen de bollen in VIS TV

In aflevering drie van VIS TV – te zien op zondag 16 januari om 09:30 uur op RTL 7 – reizen presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers af naar de bollenstreek. Tussen de kleurrijke bloemen vissen ze struinend de talrijke sloten, vaarten en kanalen af.

Aangekomen aan de waterkant spotten de mannen al snel een schooltje paaiende brasems. ‘Verliefde’ vis blijkt vaak moeilijk vangbaar, maar gelukkig weet Daniël – die in dit gebied opgroeide – dat er ook volop karper zwemt. Op diverse plekken voeren de mannen wat mais, om vervolgens één voor een hun stekjes te bevissen. Marco krijgt als eerste beet en stuurt even later tóch een dikke brasem in het net.

Nóg meer actie

Dit succes blijkt slechts het begin van nog veel meer actie: zowel Marco als Daniël staan regelmatig met een kromme hengel en poseren meermaals met fraaie ‘voorjaarsplatten’. Ondertussen schijnt de zon volop. In de middag zien de heren een grote groep karpers in ondiep, helder water. Zal het ze ook nog lukken om een van deze vissen te vangen?

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2022 van VIS TV. Tien afleveringen lang trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om op visrijke cultuurhistorische plekken in Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV opnieuw garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Hoogzomersnoeken : Deel 4
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!
Willem Moorman -