Penn Nappstraumen Festival

Persbericht Cordes Travel  

Penn Nappstraumen Festival  

Na het grote succes van de festivals in IJsland hebben Linda en Raffie besloten om ook in Noorwegen een Penn festival te organiseren en dan wel in één van de beste visgronden van Noorwegen, de Lofoten in Noord Noorwegen, accommodatie Nappstraumen
 
Zoals jullie al eerder konden lezen organiseert Cordes Travel visreizen naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Florida Keys en organiseren ook jaarlijks in een aantal festivals, zoals bv het Penn IJsland Festival. 
 
Waarom een 'Penn' festival wordt er vaak gevraagd, daar Penn zich al vele jaren heeft bewezen dat zij reels, molens en hengels leveren voor de aller zwaarste omstandigheden en deze dan ook nog eens zéér scherp geprijsd zijn. Voor een goede prijs heeft u al een tophengel met een top molen of reel in handen, waarmee u het gevecht aan kunt gaan met een hele vette kabeljauw, een dikke heilbot of een raket van een koolvis. 
 

Eén van de beste visgronden van Noorwegen.
 
De krachten die vrij komen bij deze type van visserij vragen om kracht, vragen om kwaliteit en moeten in het heetst vd strijd laten zien wat ze waard zijn. Linda en Raffie testen al jaren onder de meeste extreme omstandigheden en visserijen deze materialen en om die reden gaan zij elke gevecht aan in IJsland, Noorwegen, Zweden en Florida Keys met Penn. Voor Noorwegen en IJsland zijn de nieuwe Regiment en TRQ nano hengels top, de hengel genaamd "Halibut" zegt al genoeg. 
 

Kans op heilbot.
 
Raffie ving in September zijn 50kg heilbot met deze Halibut hengel en viste daar met een Penn Spinfisher V 5500 serie molen. Voor de visserij in IJsland op de dikke kabeljauw en de visserij op heilbot waar de slip vd molen het zeer zwaar te verduren krijgt, vissen zij met de Penn Conflicht 5000 en 6000 serie. en als reel de kleine Penn Fathom 25, klein, licht en oersterk. 
 

Superkabeljauwen.
 
Nappstraumen op de Lofoten een paradijs voor de échte sportvisser in een top visgebied met een visgids ter plaatse die een dag gratis met de groepen op pad gaat (niet tijdens de festivals ivm de wedstrijd). De meeste groepen vliegen naar de Lofoten en mogen via Cordes Travel maar liefst 54kg bagage pp retour meenemen, dus alle hengels kunnen mee en zo ook de vis mee terug, allemaal geen probleem.
 
Grote schollen. 
 
Bij Nappstraumen kun je schollen van boven de 2kg en 60cm verwachten, grote koolvis die de grens van 14kg kan aantikken, dikke kabeljauw, uiteraard heilbot, want ook die zwemmen er genoeg en uiteraard vele andere soorten zoals roodbaars, wijting, schelvis, pollak, zeewolf en zeeduivel.
 

Grote heilbot in mooie setting.
 
Nappstraumen ligt op 2 minuten varen van open zee, maar door de beschutte ligging kan men hier 99% vd tijd gewoon vissen, daar Nappstraumen precies op de doorgang vd Lofoten ligt (zie kaartje op de website). Nou zullen een aantal sportvissers onder jullie wellicht wat twijfels hebben over al deze geweldige vangsten.
 

Elke twee weken nieuwe vangstberichten.
 
De visgidsen ter plaatse proberen elke twee weken een vangstbericht in te sturen met de mooiste vangsten, als u kijkt naar de vangstberichten Noorwegen op de website van Cordes Travel, zult u Nappstraumen en Vaeroy bijna wekelijks voorbij komen (vangstberichten 2013) en voor 2014 zullen er ook wekelijks berichten komen.
 
 
Tja en waarom er dan geen gezellig Penn Nappstraumen Festival organiseren, waar Linda en Raffie dan de hele reis bij zullen zijn en samen met de visgidsen de groepen naar de beste stekken zullen brengen en er echt alles aan zullen doen om samen met de groepen de mooiste vissen te vangen. 
 
 
Hier de verschillende datums voor 2015:
1e Penn Festival van 10 ™ 17 Juni 2015 
2e Penn Festival van 9 ™ 16 September (beste kans voor grote heilbot)
 
Het lijkt nog ver weg, maar er zijn inmiddels al aardig wat huisjes geboekt, wil je dus mee of wil je met je eigen groep eens naar Nappstraumen (Noord Noorwegen Zuid), kijk dan even op de website en meld je snel aan, vol = vol.
 
Bezoek de website www.cordestravel.nl voor meer informatie. 
 
Met vriendelijke groet,
Raffie Cordes
 www.cordestravel.nlwww.zeevisland.com

 Tel: 0031 - (0)493 310 103  M: 0031 - (0)6 - 83 94 82 65
 
TIP, meld je aan voor onze nieuwsbrief: http://www.cordestravel.nl/nieuwsbrief 






ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -