Penn Korps Competitie 2012

Persbericht Korpsvissen.nl

Penn Korps Competitie 2012

Hoewel de competitie 2011 pas halverwege is, heeft de organisatie veel verzoeken gekregen voor een vervolg in 2012. Het belangrijkste argument voor de organisatie om hier opnieuw in te stappen is de positieve respons van deelnemers en verenigingen. De afgelopen weken is overeenstemming bereikt met hoofdsponsor PENN, die zich garant stelt voor een vergelijkbaar prijzenpakket als dit jaar.

De mediapartners Total Fishing en Zeehengelsport hebben zich voor 2012 opnieuw aan de competitie verbonden. Bovendien hebben ook de organiserende verenigingen hun medewerking toegezegd. De belangstelling vanuit zeevissers en verenigingen om een bijdrage te leveren is zo groot dat gekozen moest worden uit meerdere opties voor het programma.

Bij de keuze heeft de kwaliteit de doorslag gegeven. Er kan nu een programma worden gepresenteerd voor de korpscompetitie 2012. Het programma houdt de status “voorlopig” in afwachting van de nu nog niet bekende data van het WK Jeugd 2012. Verder is rekening gehouden met de kustviskampioenschappen van Sportvisserij Nederland en FIPS-M, schoolvakanties, enkele vaste data van grote open kustviswedstrijden, maar bovenal de historische vangstverwachting op basis van informatie van de organiserende verenigingen.

De competitie zal op vergelijkbare manier als dit jaar worden georganiseerd. Nieuw is dat er een 5e wedstrijd aan de competitie wordt toegevoegd, in de regio noord. In de regio zuid zal één van beide wedstrijden in Cadzand worden gehouden. Hierdoor zijn er ook meer organiserende verenigingen dan dit jaar.

31 maart - Noordwijk - Strand Noordwijk - 10.00 - 14.00 uur
2 juni - Domburg - Strand Baaiweg 16.00 - 20.00 uur
8 september - Wijk aan Zee - Strand Wijk aan Zee - 16.00 - 20.00 uur
6 oktober - Cadzand - Strand Zwarte Polder - 10.00 - 14.00 uur
10 november - Hoek van Holland - Strand Hoek van Holland - 09.30 - 13.30 uur

De komende periode zullen de benodigde randvoorwaarden verder worden ingevuld. Op de site zal de voortgang worden vermeld.