Penn Korps Competitie 2011

Persbericht korpsvissen 

Penn Korps Competitie 2011

Afgelopen zaterdag 21 mei visten de 22 teams de tweede ronde op de stranden tussen Westkapelle en Domburg. De vrijwilligers van HSV De Edelkarper waren ’s ochtends om 04.30 uur al uit Bergen op Zoom vertrokken om het parcours uit te zetten. De vangstberichten van de dagen ervoor waren hoopgevend.

Toen binnen 5 minuten na het aanvangssignaal de eerste vissen al op de kant lagen, leek een mooie visdag in het verschiet en een bevestiging van de verwachting. Dit relatief onbekende strand bood gelegenheid voor verschillende technieken en tactieken. Mooie, maatse baarzen en fikse botten vormden wel de hoofdmoot, maar de enkeling die op een geep gokte werd eveneens beloond.


Er hoefde niet op grote afstand gevist te worden.

Het leeuwendeel van de vissen werd op circa 50 meter van de eblijn gevangen. Vrijwel alle deelnemers wisten vis ter meting aan te bieden, dit tot groot genoegen van de controleurs van HSV De Edelkarper die de handen flink uit de mouwen konden steken. Bij de einduitslag bleek dat op dit onbekende parcours de ervaring de doorslag had gegeven.

Het Zeehengelsport /PENN Strandvisteam pakte de dagoverwinning, voor het SPRO Zeevisteam. Het Belgische Catch-it-easy/De Zeebaars 1 legde beslag op de derde plaats. In de tussenstand houdt het team van Grauvell de leiding door zich vandaag naar een keurige vierde plaats te vissen. Zowel voor als na de wedstrijd werden door de teams vangstervaringen uitgewisseld, technieken en tactieken besproken.

De organisatie heeft nu al, terwijl we eigenlijk pas net bezig zijn, van vele kanten het verzoek gekregen in 2012 een tweede editie van deze Korpsencompetitie te organiseren. In de komende weken zal de mogelijkheid hiertoe worden onderzocht en worden besproken met de hoofdsponsor. Ook de deelnemers zullen worden betrokken bij een eventueel vervolg. Op zaterdag 8 oktober 2011 wordt de competitie in Zeeland vervolgd.