image description

Pelagic fishing op snoekbaars (3)

Tekst Hans de Hondt
Fotografie Bram Bokkers

Het laatste deel van een serie van drie verhalen over ‘pelagic fishing’ op snoekbaars. 

Wat kan het toch spannend zijn wanneer je de vis naar je shad toe ziet zwemmen. Hij is klaar voor de aanval en dan toch zwemt hij geschrokken weg, snel iets aanpassen!
 
Deze mooie vis hield van een feller kleurtje, soms is het zoeken naar de juiste kleur of grote van de shad.
 
Focus: een hele dag op het scherm kijken vergt veel inspanning. 's Avonds wanneer ik ga slapen en mijn ogen sluit, zie ik nog de vis naar mijn aas toe zwemmen en probeer ik de haak te zetten… half in slaap.
 
Drillen van de vis: geef de vis de ruimte vanaf het moment dat je de haak gezet hebt, blijf rustig drillen. Pelagic vissen is heel anders dan verticaal of diagonaal vissen. Soms doet de vis na het het zetten van de haak helemaal niks totdat hij in de buurt van de boot komt.
 
Nadat de haak gezet is, dril ik de vis voorzichtig totdat hij zich op vijf meter diepte bevindt, ik denk dat ze op deze diepte het meeste vechten en het beste acclimatiseren. Wanneer ik een vis haak op zeven of elf meter diepte maakt dat voor mij geen verschil. Steeds pas ik de zelfde tactiek toe. Dit is beter voor de vis.
 
Samen blij met de vis, we hebben het samen geflikt. Pelagic is echt een computer spelletje. Het blijft natuurlijk vissen en soms ga je ook zonder vis of spannend moment naar huis.
 
De visdag is helemaal compleet wanneer de ‘grotere formaten’ zich laten vangen. De spanning; is het een grote vis, is het mijn persoonlijk record!, blijf alsjeblief hangen… maakt elke visdag een topdag!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Super Sale Dagen - 21% korting op alles!
Willem Moorman -
image description
Struinen op Stadskarper in VIS TV
Willem Moorman -
image description
HOT: CAROLINA RIG
Willem Moorman -