image description

Panel Sportvisserij Zuidwest Nederland

Wij horen graag wat hengelsportverenigingen en sportvissers belangrijk vinden. Dat helpt ons juiste keuzes te maken en onze dienstverlening te blijven verbeteren. Daarom start in augustus 2021 de vorming van het 'klanten'panel Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Wat houdt het panel precies in?

Het panel Sportvisserij Zuidwest Nederland wordt samengesteld uit een combinatie van bestuursleden van hengelsportverenigingen en sportvissers (beide kunnen ook in 1 persoon verenigd zijn). Maximaal vier keer per jaar ontvangen zij een e-mail met een link naar een onderzoek. Bij ieder nieuw onderzoek wordt gevraagd een korte online vragenlijst in te vullen. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over de kwaliteit van viswater, bereikbaarheid en bevisbaarheid of ervaring met onze dienstverlening. De onderwerpen van de onderzoeken staan niet bij voorbaat vast maar worden mede bepaald door de reacties van de panelleden. De resultaten helpen de federatie inzichten op te halen die van belang zijn om beleid te verkennen, te toetsen en richting te geven.
Het panel komt niet in plaats van, maar is een 'extra' platform om in contact met elkaar te staan en betrokkenheid en participatie te vergroten binnen de sportvisserij in Zuidwest Nederland.

Hoe word je lid?

In augustus wordt een willekeurig aantal bestuursleden van hengelsportverenigingen en sportvissers geselecteerd en uitgenodigd om deel te nemen aan het panel. Aan hen wordt gevraagd om een aantal basisgegevens in te vullen. Aan de hand van deze informatie worden zij uitgenodigd voor onderzoeken die relevant zijn om aan deel te nemen.
Door een goede afspiegeling van de ruim 200 hengelsportverenigingen en 200.000 sportvissers wordt gestreefd naar een zo representatief mogelijk panel. De representativiteit wordt geborgd door te letten op variabelen, zoals: leeftijd, geslacht of regio. Het toekomstige panel wordt samengesteld met 1.000 leden. Dit aantal is nodig om betrouwbare inzichten op te halen.
Om de werkzaamheden in goede banen te leiden werkt Sportvisserij Zuidwest Nederland samen met marktonderzoeksbureau MWM2. Zij stellen het panel samen, houden het ledenbestand actueel en voeren de onderzoeken uit.

Zijn de gegevens veilig?

Ja. Veiligheid is binnen de kaders van de wet contractueel geborgd. De persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, zijn goed beveiligd en worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van onderzoek waar Sportvisserij Zuidwest Nederland opdracht toe heeft gegeven.
Als men aan het panel deelneemt, is privacy te allen tijde gegarandeerd. Om dit te borgen is een privacyverklaring opgesteld. Panelleden zijn nooit verplicht om aan een onderzoek mee te doen.

Wat we samen bereiken?

Nadat een onderzoek is afgerond, worden de resultaten gecommuniceerd op de panelwebsite (alleen voor panelleden) en de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hier kan men lezen welke acties ondernomen zijn naar aanleiding van de resultaten.

Contact?

Helaas is het niet mogelijk om iedereen lid te laten worden van het panel. Maar je hoeft niet per se lid te zijn van het panel als je een goed idee wil delen, een vraag wil stellen of mee wil denken. Sportvisserij Zuidwest Nederland is van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:00 en op vrijdag van 09:00 tot 13:00 bereikbaar op telefoonnummer 0162-687260
Ook kan iedereen via een contactformulier zijn of haar vraag stellen of een bericht achterlaten.
 

Binnenkort meer over het panel Sportvisserij Zuidwest Nederland!