Opnieuw Zeehengelbeurs tijdens WK?


Persbericht

Betreft; 44e Wereldkampioenschap Bootvissen 2008 en Zeehengelsport Totaal.

Van 24 tot 31 oktober 2008 zal Nederland gastland zijn van het 44e Wereldkampioenschap Bootvissen 2008, waarvan de organisatie is toegewezen door de FIPS-M aan Sportvisserij Nederland.

Sportvisserij Nederland gaat uit van een deelname van 18 tot 20 landen vanuit de gehele wereld. Deze groots op te zetten en voor Nederland unieke gebeurtenis zal natuurlijk niet aan
de aandacht van de regionale en (inter)nationale pers en televisie ontsnappen.

Als uitgever van het enige zilte hengelsporttijdschrift ‘Zeehengelsport’ heeft Publishing House & Facilities daarom haar expertise aangeboden om de ooit door haar ontwikkelde beurs ‘Zeehengelsport Totaal’ weer nieuw leven in te blazen en te koppelen aan deze wereldkampioenschappen.

Het concept daarvoor zal hetzelfde zijn als voor de ‘Fair for Lure & Fly’ voor roofvisvissers en vliegvissers, die jaarlijks wordt gehouden op het Eiland van Maurik.

Dit evenement zal plaatsvinden vanaf de vrijdag 31 oktober, het moment dat de Wereldkampioen zal worden gehuldigd,  t/m zondag 2 november 2008. Als locatie is gekozen voor de Zeeuwse locatie Colijnsplaat, rondom de daar aanwezige visafslag.

Het door ons in de komende periode te ontwikkelen evenement zal bol staan van beleving.
Zo zal er de mogelijkheid zijn om kennis te maken met en ook te varen met de door de watersportbranche aangeboden boten en motoren, zijn er demonstraties van navigatie- en dieptemeterapparatuur, castingdemonstraties, lezingen door gerenommeerde auteurs, de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende belangenorganisaties en verenigingen en natuurlijk een breed aanbod aan specifieke hengelsportmaterialen en noviteiten van de diverse importeurs, groothandels en detailhandelaren.

Wij zullen er voor zorgen dat dit evenement nationaal en internationaal de noodzakelijke media-aandacht krijgt. En uiteraard zal er ook in onder andere Zeehengelsport, maar zeker ook in de in oktober op stapel staande hoge oplage van Hét Visblad (met een oplage van meer dan 500.000 exemplaren), veel aandacht aan dit evenement worden besteed.

Bij Colijnsplaat ligt ook nog een aantal kotters, die op de Oosterschelde of de Noordzee vissen. Wij onderzoeken of ook deze kotters nog bij dit evenement kunnen worden betrokken.

Voor het wereldkampioenschap zelf zet Sportvisserij Nederland een elftal sportvisserijboten uit Nederland en België in. Uniek aan deze WK Bootvissen is overigens de mogelijkheid dat de wedstrijden zowel op de Oosterschelde als op de Noordzee kunnen worden gehouden. Bij mooi weer zal worden gekozen voor de Noordzee en bij stormachtig weer voor de Oosterschelde.

Bent u geïnteresseerd in door ons nog nader te ontwikkelen informatie, laat het ons dat dan via info@publishinghouse.nl even weten, zodat we u op kunnen nemen in ons verzendbestand.

Met een vriendelijke groet, Publishing House & Facilities B.V.
Hans te Kloeze


N.v.d.r.  De eerste hoofdsponsors van dit wereld-evenement voor de Nederlandse sportvisserij zijn inmiddels bekend en wel Standard Horizon en Spro Europa