Opnieuw 30 teams aan de start in 2013

Opnieuw 30 teams aan de start in 2013

Op zaterdag 16 maart gaat de 3e editie van de PENN Korpscompetitie van start met 30 teams. Het concept van de beide vorige erg succesvolle jaren is ongewijzigd gebleven.


Dat betekent bijvoorbeeld dat de competitie wordt georganiseerd door de vissers en verenigingen zelf. Op deze manier is gegarandeerd dat lokale omstandigheden en praktische zaken optimaal zijn ingevuld. Dit jaar debuteert HV Vlissingen in de organisatie en bijt meteen het spits af met de organisatie van de 1e wedstrijd op het strand van Zoutelande.


Bij de competitie is een groot aantal organisaties en bedrijven betrokken die een bijdrage leveren aan een maximale kwaliteit van de wedstrijden. Natuurlijk is hoofdsponsor PENN
weer van de partij en zijn Zeehengelsport Magazine en Total Fishing opnieuw verbonden als mediapartners.

Sportvisserij Nederland zorgt andermaal voor een aantal verrassingsprijzen en met meerdere potentiële partners wordt nog gesproken. Nieuw is dat Visfileren.nl inmiddels de medewerking heeft toegezegd, bij de slotmiddag wordt hun bijdrage bekendgemaakt.


De competitie wordt gevist op 5 verschillende stranden in Nederland. Hierdoor zijn de omstandigheden steeds weer anders. Van de deelnemers wordt dan ook iedere keer weer creativiteit gevraagd om de vissen aan de haak te krijgen.

Deze verscheidenheid biedt een unieke combinatie van kennismaken met verschillende stekken en het toepassen van verschillende technieken en tactieken. Voor veel teams betekent het ook 5x een dag samen op stap met de vismaten.


Uiteindelijk draait alles natuurlijk om de vissers. De 30 deelnemende teams bestaan uit 6 leden waarvan er per wedstrijd 5 vissen. Sommige teams hebben zelfs de luxe van een coach die vooraf en tijdens de wedstrijd de tactiek doorneemt en adviezen geeft.

Maar bovenal gaat het er om dat tijdens de 4 uur durende wedstrijden iedere deelnemer vis kan en gaat vangen. Voor sommige teams gaat het deze competitie vooral om het samen vissen, andere richten zich op een mooie eindklassering.

Bij de PENN Korpscompetitie blijkt dit uitstekend samen te kunnen gaan. Het belooft dan ook dit jaar weer een spannende competitie te worden.

De teams presenteren zich op de site www.korpsvissen.nl. Op deze site zijn ook de uitslagen, beeldmateriaal en alle andere informatie te vinden.