Extra voorlichting groene mbo

Persbericht Sportvisacedemie Zwolle

Extra voorlichting groene mbo

Op maandag 3 juni organiseert De Groene Welle in Zwolle en Hardenberg een extra voorlichtingsavond over haar groene mbo-opleidingen.

Naast algemene informatie over de school kunnen bezoekers kennis maken met verschillende opleidingen, zoals Bloemist, Dierenartsassistent paraveterinair, Wildlife, Varkenshouderij en de Sportvisacademie. Natuurlijk presenteren ook de andere mbo-opleidingen zich. De avond is bedoeld voor iedereen die staat voor een keuze voor een vervolgopleiding. De voorlichtingsavond in Hardenberg start om 19.00 uur en heeft een vast programma tot 21.00 uur. In Zwolle is iedereen welkom tussen 19.00 uur en 21.00 uur en is de voorlichting op vrije inloop.

De Groene Welle biedt verschillende, uitdagende opleidingen aan. Alle opleidingen bereiden goed voor op een toekomstige baan en vanaf het eerst jaar is er al volop aandacht voor de praktijk. Tijdens de voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over zowel de BOL- als de BBL-opleidingen. In een BBL-opleiding werken studenten vier dagen in de week bij een bedrijf in de groene sector en gaan ze één dag in de week naar de schoolbanken voor theorie, praktijk en overleg.

Voorafgaand aan de avond kunnen potentiele studenten ook de mbo-keuzetest doen. Twintig vragen en veel foto’s maken studenten duidelijk welke groene mbo-opleidingen voor hen geschikt is. De test is te vinden op de site van De Groene Welle via www.groenewelle.nl/mbo. Hier staat ook het overzicht van mbo-opleidingen. De test is landelijk inmiddels door bijna 3000 leerlingen gedaan. Op de avond wordt ook de tweede editie van Green Magazine gelanceerd. In dit digitale magazine krijgen bezoekers aan de hand van verschillende korte filmpjes een goed beeld van het reilen en zeilen in de school en de verschillende opleidingen. De opnames voor dit magazine vinden vanmiddag plaats op de locatie in Zwolle.

We zien je graag op vrijdag 3 juni!
Voor meer info, kijk op:
sportvisacademie