Opendeurdagen bij De Kempenaar in Rijkevorsel

Opendeurdagen bij De Kempenaar in Rijkevorsel 

Door Ron Smits

Zaterdag 07 februari was ik op bezoek in Rijkevorsel bij Hengelsport De Kempenaar aan de Vlimmerse baan, tijdens de opendeurdagen op zaterdag en zondag.

Zodra je de deur open doet van deze hele gezellige winkel, met een oppervlakte van 200 m², komen je de heerlijke geuren tegemoet van de vele geur- en smaakstoffen van de lokvoertjes, die daar samengesteld werden.


Gezellig druk tijdens de open deur dagen.


Je vraagt je direct af wie moet met deze vele soorten lokvoertjes verleid worden de sportvissen of juist de sportvissers? Want eerlijk is eerlijk, de zoetmakers voor deze lokvoertjes smaken wel heel erg lekker.

Filip Max liet mij het speciale wedstrijdlokvoer zien en ruiken, wat hier in de winkel is ontwikkeld. Dit lokvoer is vanaf vandaag in drie varianten verkrijgbaar, want elk jaargetijde heeft zo zijn eigen lokvoer.


Max Filip op de foto rechts presenteerde vandaag het door de Kempenaar samengestelde lokvoer.


Niet alleen het jaargetijde is bepalend maar ook het water. Diepte en stroming zijn heel bepalend voor de keuze van het lokvoer, maar ook de vissoorten. Ik haalde nog even aan dat het vroeger wel heel simpel was om een lokvoer te maken van wat geel zand uit de zandbak van de kinderen en wat havermout. Nu komt er heel wat meer bij kijken.


Aan geur en smaakstoffen was geen gebrek.


Vele geur- en smaakstoffen staan hier op de plank. Op mijn vraag waarom dit lokvoer is ontwikkeld antwoordde Filip Max dat Hengelsport de Kempenaar sponsor is van een heel serieus wedstrijdteam van 10 sportvissers. In maart starten de wedstrijden weer. De specialiteit van deze hengelsportzaak is overduidelijk, want zij is heel goed gesorteerd op het gebied van witvis.


Veel klein materiaal zoals warteltjes en splitringen.


Vaste hengels, feederhengels, vele soorten onderlijnen, dobbers, voerkorfjes, loodjes, leefnetten, haakjes en lijnen en al eerder aangegeven heel veel lokvoeders, geur- en smaakstoffen.


Voor de karpervissers, die van gemak houden.


Niet te vergeten een heel gezellig hoekje speciaal ingericht voor de karpervissers onder ons. Stretchers, boilies, camouflage voor het loodgewicht, verlichting, het is er allemaal. Als beginnende karpervisser sta je te kijken wat er tegenwoordig allemaal komt kijken bij het karpervissen.


Gezellige ingerichte karperhoek.


De beide eigenaren van Hengelsport De Kempenaar zijn zelf ook verwoed sportvissers met ieder zo zijn eigen voorkeur. Koen is zo’n beetje een echte allrounder en samen met zijn echtgenote, die verantwoordelijk is voor de administratie gaan ze er nogal eens op uit naar Noorwegen en Spanje, maar ook op het zilte nat vanuit een boot vinden ze heel erg leuk. Die Koen is toch maar een echte bofkont.

Chris is een echte witvisser, maar ook het roofvissen en voornamelijk op snoekbaars vindt hij heel leuk. Zo zie je dit ook terug in de winkel. Witvis heeft echt de overhand, maar ook roofvissers en zeevissers kunnen er terecht voor de nodige materialen.

Ook is er een ruim assortiment in aas voor de witvisser. Maden in diverse stadia, kleine piertjes, maar ook meelwormen zijn verkrijgbaar. Voor de heel kritische witvisser zijn er ook eigen gemaakte dobbertjes te koop, met prachtig gekleurde pennetjes, zodat ze altijd goed zichtbaar zijn.


Vaste hengels in diverse afmetingen en merken.


Ik zag er onder andere het handgemaakte kunstaas van Mato Baits, de platvislepels van Albatros, strandhengels van Spro, geankerd en ongeankerd vislood voor op zee, vele soorten haakjes en wartels, diverse onderlijnen. Waarschijnlijk heb ik nog een aantal zaken vergeten.

Spro, Colmic, Savage Gear, Champion Feed, Attrafish, Drennan, Musky Armor, StrategyGamakatsu, Flasmer, Arca, Fix2, Preston en Browning waren goed vertegenwoordigd.

Als je de zaak aan de voorkant bekijkt verwacht je niet dat het van binnen nog zo groot is. Vele vaste hengels van Spro, Colmic en Browning, schepnetten, waaronder zelfs een mooi net voor de mobiele roofvisser.

Hieronder volgt nog een korte foto impressie van de winkel:


Dobbertjes in alle kleuren en maten.


Leefnetten of beter gezegd bewaarnetten en complete vis plateaus.


Diverse soorten voor verpakt lokvoer. Keuze genoeg.


Nog meer geur- en smaakstoffen.


De echtgenote van bofkont Koen.


Gezellig bijpraten over de hengels…


Spinhengels in diverse werpgewichten en diverse uitvoeringen molens.


Schepnetten of beter gezegd landingsnetten voor de mobiele roofvisser. Ideaal voor de zeeforel in Denemarken, maar ook voor de zeebaars en andere roofvissen.

Speciaal voor de opendeurdagen is er voor de ingang van de winkel een grote tent geplaatst. Hier kon men tegen bijna gratis prijzen koffie, thee, frisdrank, bier en een heus streekborreltje (Veusselaar) krijgen. Genieten en een gezellig meet en greet onder het genot van een natje.


Zonder woorden……

Hengelsport De Kempenaar is gevestigd aan de Vlimmersebaan 119, 2310 Rijkevorsel. Website www.hsdekempenaar.be Telefoon 03 366 69 34, e-mail: dekempenaar@hotmail.com. Let op dinsdag gesloten en op zondag open van 07.30 – 12.00 uur.


Een slogan die ik er graag in houd.


Aanstaande zaterdag ben ik op bezoek bij Megafish in Antwerpen. Hengelsport De Kempenaar: bedankt voor de gastvrijheid tijdens mijn onverwacht bezoek.

ANDEREN LAZEN OOK