Open Nederlands Kampioenschap kleinbootvissen 2009

Open Nederlands Kampioenschap kleinbootvissen 2009

Door: R.Hoogenraad


Op zaterdag 30 mei 2009 zijn we van start gegaan, vanaf Scheveningen haven naar Noordwijk met de boot S135 van Jim Meere.

Maar eerst de voorbereiding vooraf:

Tanken, pieren halen bij Albatros, inschrijven bij de afrit op Scheveningen en de boot in orde maken en naar Noordwijk. Het was druk op het water i.v.m. de Zeilwedstrijden op Scheveningen. Het weer was 17-22 graden, goed zonnig met in de ochtend oostenwind 3 tot noordoosterwind 3 tot 4.Het startsein werd om 9 uur gegeven van de viswedstrijd en de vele bootjes gingen het wijd op, snel voor anker en vissen maar!

Er werd veel op ondiep water gevist 13-15 meter, want daar lagen de meeste maatse scharren en wijting. In de ochtend tussen 09.00 en 11.30 uur zat de stroming er goed in en we bleven goed vangen ondanks het slechte zeetje na 12.00 uur, toen de wind op kwam zetten uit het noorden.


Trotse winnaars Jim Meere en Rene Hoogenraad

Het viel ons op dat we bij doodtij goed bleven vangen al zat er ondermaatse vis bij die we terugzetten anders kreeg je strafkilos die dan van je vangst afgetrokken zouden worden tijdens het wegen. Om 14 uur was de wedstrijd afgelopen, de vis werd ingeleverd bij de Nederlandse reddingsbrigade met het nummer van de inschrijving. We hadden de zak met vis zelf al gewogen en kwamen op 22 kilo maatse vis.

Terug naar Scheveningen, boot spoelen en met de auto naar Noordwijk strand waar de wedstrijd werd georganiseerd. Na een paar biertjes en vis te hebben gegeten begon de bingo om 17.30 en om 18.30 was de bekeruitreiking voor de winaars van NK bootvissers 2009 en dat waren wij dus, Jim Meere en Rene Hoogenraad uit Den Haag.

Na wat foto’s en uitreiking van de bekers, GPS, Plotter, Rader en bloemen van diverse sponsors hengelsport AHOY Rotterdam en Total Fishing.

We zullen nog lang met plezier terugkijken naar deze leuke visdag.

Rene Hoogenraad


ANDEREN LAZEN OOK

image description
VisTD - Jaarrond Met Twitchbaits
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 400ste
Willem Moorman -