Open Dag Sportvisacademie Gorinchem

Persbericht Sportvisacademie Gorinchem

Open Dag Sportvisacademie Gorinchem 

Op 30 januari is er weer de Open Dag van Sportvisacademie Gorinchem. Deze mbo-opleiding sportvisserij leidt in drie jaar op voor beroepen die direct of indirect te maken hebben met de sportvisserij.

Het is een brede opleiding met niet alleen aandacht voor sportvisserij maar ook natuurbeheer en waterbeheer spelen een belangrijke rol in deze opleiding. Maar waar de studenten ook mee bezig zijn, sportvisserij en water staan centraal.


De opleiding bevat veel praktijkmomenten. We hebben diverse (onderzoeks)projecten waar we in de praktijk aan werken. We doen binnen deze projecten aan inventarisatie, rapportage, praktisch visstandbeheer, groen onderhoud, meten waterkwaliteit, bouwen aalscholverkooien enzovoorts.

Daarnaast gaan we natuurlijk ook de verschillende visdisciplines in de praktijk beoefenen. De studenten lopen stage op uiteenlopende leerbedrijven. Sportvisserij Nederland en de federaties bieden stageplekken met interessante opdrachten.

Maar ook wordt er bij hengelsportzaken, waterschappen, landschapsbeheer, kweekcentra en karper- en forellenvijvers stage gelopen. Binnen de opleiding wordt ook ruimte geboden om in het buitenland stage te lopen.

Dit jaar is ook de opleiding Watermanagement gestart, waardoor we in Gorinchem de studenten met een interesse voor het werken met water een mooi programma aan kunnen bieden.

Wellantcollege Gorinchem/Sportvisacademie Gorinchem
.
Mollenburgseweg 82 Gorinchem
.
Vrijdag 30 januari 2015 van 14.00 tot 21.00 uur.

Voor meer info: www.sportvisacademie-gorinchem.nl en www.wellant.nl.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -