Op jacht met de pen.

Workshop “Met de Pen op jacht” i.s.m. Carp Tackle Holland
 
Het vissen met de pen is, voor veel vissers de puurste manier van karpervissen. Je zit doodstil met je hengel in je hand aan de waterkant naar de lelies te kijken en neemt elk detail in je op, opzoek naar lucht belletjes, bewegende leliebladen kortom sporen, die de azende karper op je voerplek verraden. Je voelt je als het ware één met de natuur.

Wat heb je nodig voor penvissen.

Een soepele hengel van 3.9 meter met veel ogen op de blank. Met soepel bedoelen we dat de hengel bij weerstand gelijk over de hele lengte buigt, en dus niet alleen in de top. De meeste penvissers maken enkele voerplekjes voordat ze hun hengel optuigen.



Meestal wordt hier zoete blikmais voor gebruikt, maar aardappelen, bruine bonen, kattenbrokken uit blik voldoen ook prima. Vervolgens worden die stekjes stuk voor stuk afgevist. De voerplekjes worden meestal tot maximaal 10 meter uit de kant gemaakt, omdat karpers vaak onder de kant komen om voedsel te zoeken en omdat een dobber dan beter onder controle te houden is.

 
Met de Pen op jacht.
 
Tijdens deze workshop en praktijkdag worden alle ins en outs van deze techniek onder de loep genomen, zoals de biologie van de karper, stek en materiaal keuze.



Ook zullen onderlijnen en aas de revue passeren.Na de lunch ga je samen met de mannen van het Dutch Fishing Team op pad om in de praktijk de karper aan de schubben te komen.De rode draad van deze dag is het juist behandelen van de vis.

Deze workshop wordt georganiseerd door Dutchfishing.nl voor meer informatie: kijk hier