Officieuze WK voor koppels World Richest Coarse match!


klik om naar de website te gaan

Officieuze WK voor koppels World Richest Coarse match!

Van 19 tot 13 september a.s. vindt in de Counties Cavan, Leitrim en Fermanagh in het noorden van Ierland het ‘Lakelands and inland Waterways’ World Pairs Angling Championship plaats, het wereldkampioenschap voor koppels dat vanwege het enorme prijzengeld dat kan worden verdiend beter bekend staat als ‘World Richest Coarse Match’.

Vorig jaar woonde Frans Luijckx namens het magazine Witvis Totaal dit grote internationale festival bij en hij kwam razend enthousiast terug. Een uitgebreide reportage over de editie 2012, waaraan ook werd deelgenomen door diverse bekende Nederlandse wedstrijdkoppels zoals Leo Koot en Cees Reijerkerk, kunt  u nalezen in Witvis Totaal no. 65.



Ook in september a.s. reizen weer de nodige Nederlandse vissers naar de gresstreek van de Ierse republiek en Noord-Ierland. Want waar anders krijg je de kans om je gedurende een open wedstrijd te meten met internationale toppers als Bob Nudd, Mark Pollard, Tommy Pickering en Kevin Ashurst. Maar vissen in Ierland betekent véél meer.

Hier geen vijverkarpers, dit is traditioneel zoetwatervissen in het wild, in het Lakelands merengebied van Ierland middenin een spectaculair landschap, met de kans om 100 pound (45 kg) aan brasem en bewaarnetten vol met kwaliteitsvis als zeelt, hybriden en voorn te vangen. En dat gekoppeld aan de fameuze Ierse gezelligheid.Want wat is leuker dan achter een pint of Guinness de vangst van de dag te bespreken…



De inschrijving is open - geen kwalificatieronden - grandioze sponsoring - wat wil je nog meer? Dit evenement kent een prijzenpot van meer dan € 60.000,  inclusief een gegarandeerde €30.000 van Lakelands & inland Waterways! Dat is een coole €16.000 voor het winnende koppel, dat ook elk een Daiwa 'Made in the UK' 13 Tournament Long Distance feeder hengel en een Caldia 4000 molen met Mag Sealed en kristallen trofeeën zal ontvangen.

Tijdens de World Pairs wordt ook de Daiwa Individuals wedstrijd gehouden. Voor optioneel inschrijfgeld kunnen individuele vissers profiteren van de € 9.800,- aan sponsoring door Daiwa en hebben ze dagelijks de kans om het sectie- en countygeld mee naar huis te nemen  De winnende visser zal £ 1.500 aan Daiwa coupons ontvangen en er zijn geldprijzen tot aan 10e plaats.

Er kan nog steeds worden ingeschreven, want er zijn zowel voor de koppeltoernooi als voor de individuele wedstrijd nog enkele plaatsen vrij. Kijk op www.worldpairsangling.com en download uw inschrijfformulier nu.



Vist u zelf niet? Kom dan gewoon kijken langs de oevers om te genieten van het fraaie landschap en de atmosfeer en vooral ook om enkele van de grootste wedstrijdvissers ter wereld in actie te zien.

Die wedstrijdtoppers kun je ook in levende lijve ontmoeten voor en tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Bush Hotel in Carrick on Shannon op vrijdag 13 september.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -