Oergezellige infodag bij Fauna Hengelsport te Raamsdonksveer

Oergezellige infodag bij Fauna Hengelsport te Raamsdonksveer  

Door Ron Smits
 
Zondag 16 maart jongstleden hielden de 'Langelanders' hun jaarlijkse infodag bij Fauna Hengelsport. Een betere locatie konden ze zich niet wensen. De bezoekers konden eerst allerlei informatie verzamelen bij de diverse infostands en daarna de gewenste artikelen aanschaffen. 
 
Veel vragen waren er over het kantvissen op Langeland in het algemeen en meer specifiek over de zeeforel en de kabeljauw. Ook over de geep en de platvis wilde men de nodige informatie. 
 
Enkele honderden bezoekers liepen gedurende de dag langs de diverse infostands. Leo Stoutjesdijk van het Penn team demonstreerde diverse knopen met gevlochten lijn en fluorocarbon.  Niet zo eenvoudig als het lijkt.
 
Leo Stouitjesdijk van Penn, druk, druk, druk en enthousiast zoals altijd.
 
Fauna Hengelsport had van Penn enkele mooie strandhengels staan en ook hier kon Leo uitgebreid over adviseren. Gemakkelijk dat alles direct voorhanden was, zodat je bij het geven van de nodige inlichtingen, diverse artikelen kon tonen. Voor de zeeforel was er een goed assortiment met pluggen en lepels van Westin  uit Denemarken (voorheen Kinetic) en gevlochten lijn van Microfuse blue in de gewenste trekkracht. 
 
De zeeforel is een gewilde vis om te vangen en vele vragen werden dan ook gesteld bij de Total Fishing infostand. Er waren ook bezoekers die voor het eerst naar Langeland gaan en een totaal verkeerd beeld hadden van het kantvissen op Langeland. 
 
Het kantvissen op gul en platvis in de herfst en winter, maar ook in de lente vindt vrijwel alleen ’s nachts plaats. Een uitzondering hierop zijn de geep, makreel en zeeforel en voor enkele ingewijden ook de zalm. Deze kun je ook overdag succesvol belagen.  
 
Bart van Vught ook al druk bezig…
 
De zeeforel is iets bijzonders en vraagt om een speciale wetenschappelijke kennis. Alles heeft te maken met de zouthuishouding van de zeeforel (osmose) en de daarmee samenhangende watertemperatuur. En bij de watertemperatuur komen er natuurkundige wetten bij kijken. Zout water is zwaarder dan zoet water en water met een temperatuur van vier graden Celsius heeft de grootste dichtheid en bevindt zich dus vaak op de bodem. Bij de keuze van de pluggen komt de wet van Archimedes om de hoek kijken.
 
Vele 'Langelanders' gaan naar Langeland om daar met een boot op kabeljauw te vissen. Daarvoor was er een stand van Bright Baits, die ter plaatse de shads in de gewenste kleuren en formaten produceerde. 
 
De stand van Bright Baits.
 
Bovendien was er speciaal voor deze dag een shad gemaakt met als merk of type 'Langelander'. Heel leuk bedacht, zeker ook omdat iedere bezoeker een paar van deze unieke shads meekreeg. Voor de bootvissers was er een groot assortiment kunstaas in alle kleuren en formaten aanwezig.
 
Voor de inwendige mens was er een heuse friteskraam voor de ingang opgesteld, waar de bezoekers gretig gebruik van maakten. Struinen langs de diverse stands en langs de vele hengelsportartikelen van Fauna Hengelsport maakt zeer hongerig.
 
Fauna Hengelsport heeft op allerlei terreinen heel wat kennis in huis. Zo kunt u ook bijvoorbeeld iedere zaterdagmiddag naar hartelust vliegen binden onder zeer deskundige leiding.
 
In de 1200 m² grote winkel vindt u alle takken van de vissport terug. Een uitgebreide zeehengelsport afdeling met Penn hengels en molens, een roofvisafdeling met onder andere het merk Westin uit Denemarken, Salmo en Rapala, een karperafdeling, een witvisafdeling en een vliegvisafdeling met bijvoorbeeld het merk Scierra. 
 
Nog even afrekenen.
 
Maar u vindt er ook tenten voor het vissen, belly-boats, viskleding, rooktonnen en visvinders.
 
 
Oeverkruid 20
4941 VV  Raamsdonksveer
tel:  0162 - 51 33 08

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -