image description

Noorwegen, de eerste berichten

Cordes Travel visreizen sloot het seizoen af in oktober met de laatste vangstberichten uit Noorwegen en start nu het seizoen ook weer  met de eerste vangstberichten vanuit Noorwegen. Op hun website een speciale “vangst-berichtenpagina” kun je het hele jaar vangstberichten volgen uit de landen uit hun programma, waaronder IJsland en Noorwegen.

Linda en Raffie zijn op dit moment bezig met hun “klanten-tour”, zij staan verschillende weekenden bij de winkeliers waar Cordes Travel mee samenwerkt. Zij geven daar uitleg te over het vissen in Noorwegen en IJsland, denk aan materialen, stekken, technieken en kunstaas. De vissers die bij Cordes hun visreis hebben geboekt krijgen daar hun A3 formaat gelamineerde zeekaart in kleur. Vaak zie je bij de accommodaties papier A4 zwart witte kopietjes, Cordes zorgt voor elke groep nieuw dikke gelamineerde zeekaarten die dan niet nat en vies kunnen worden.

5, 6, 12 en 13 maart was Cordes Travel bij Robby Fish in België, de grootste Noorwegen en IJsland specialist van België. Afgelopen weekend 20 en 21 maart was Cordes Travel in Rotterdam bij Ahoy Hengelsport en aankomend weekend 26 en 27 maart zijn Linda, Raffie, Rob, Willem en Cor aanwezig bij Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer (Breda) van 10:00 tot 16:00.

De afgelopen weekenden heeft het team van Cordes het enorm druk gehad om alle groepen van dienst te zijn, meer dan 150 vissers per weekend kwamen even praten over hun visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Canada of Panama, ook hun nieuwe bestemming Spanje en Madagaskar was erg in trek. Het was dus flink doorwerken om alle groepen te woord te staan en te helpen met de keuze vd juiste materialen, er zijn dan ook weer heel veel Penn hengels en molens verkocht.

Terwijl Linda en Raffie druk bezig waren, zijn Calle en Johan, de visgidsen van Nappstraumen Lofoten Noorwegen, op pad geweest met een aantal Noren. 2 dagen van 4u en 2x een volle dag gingen zij vissen rondom Nappstraumen. Doel was het vangen van kabeljauw en heilbot en dat is gelukt ! Het voordeel van Nappstraumen is dat de stekken niet zo ver liggen, vaak niet verder dan 10-20 min. varen en de afgelopen week spraken ze over een paar minuten varen vh Nappstraumen Camp.

De eerste vangstberichten van 2021 waren dan ook een hele mooie start vh seizoen, heel veel kabeljauw tussen de 10 en 12kg met uitschieters richting de 15kg. Ook werd er al aardig wat mooie heilbot gevangen, stuk of 10 rond de meter, aantal eronder en 2 grote van rond de 120cm, alle heilbotten zwemmen weer na een leuke foto. Tja en als je dan zo die mooie vangsten ziet heb je extra veel zin om op visreis te gaan toch ?

Wil je je dit jaar nog op visreis mail dan eens naar Cordes Travel visreizen, die sinds 2003 gespecialiseerd is in visreizen, zij hebben hier en daar nog plaats vrij, ook in september en oktober. Groepen die denken aan een visreis in 2022 moeten nu ook al gaan boeken, want voor 2022 is er ook al veel geboekt voor IJsland en Noorwegen, zeker de top-accommodaties waar je gratis 1 dag een visgids mee aan boord krijgt zijn zeer geliefd.

Kortom Cordes Travel is weer druk bezig met hun klanten en doet veel moeite om hun de visreis van hun leven te geven, door de juiste informatie, een goede service en kwaliteit te bieden.

Meer informatie of een vrijblijvende prijsopgaaf, ga naar www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK