Noorwegen, daar zwemt geen vis

Persbericht Cordes Travel 

Noorwegen, daar zwemt geen vis 

Een tekst waar je meteen aandacht mee hebt! En toch is het een tekst die we op de afgelopen beurs vaker hebben gehoord en terecht. Terecht zul je denken? Ja terecht, want in Noorwegen zwemt niet overal heel veel vis, ze springen niet in de boot en op niet elke stek of plaats kun je leuk vis vangen.

Er wordt vaak heel makkelijk gedacht over het vissen in Noorwegen en dat hebben we zeker de laatste beurs in Utrecht bevestigd gekregen. Opvallend veel groepen hadden ‘zomaar’ ergens iets geboekt, bij een vriend z’n broer en daar de neef van die een boer wist waarvan zijn vader een boot en huisje verhuurd, je begrijpt het wel….

De groep wilde zo goedkoop mogelijk naar Noorwegen en hun doel was heilbot, of hadden ergens anders geboekt en daar was de informatie veel te weinig en kreeg men bijvvoorbeeld geen zeekaart.


Prachtige Noorse natuur.

Deze groep kwam aan bij het diepste gedeelte vh Sognefjord en daar hadden ze met vier man een 14ft bootje met 9.9pk motor, dus buitenom vier makrelen, was de visserij niet super. Twee mannen hadden niets gevangen en de andere dus die vier makrelen, maar was ook niet duur, 500 euro pp incl. de overtocht!

En toen vielen wij op de stand bijna flauw, voor dat geld hadden ze beter bij Cordes Travel kunnen boeken, hadden ze wel een goede boot en goed visgebied gehad en ook nog kans gemaakt op heilbot.


Dikke vette Noord Noorwegen kabeljauw.

Zij waren niet de enige vissers aan de stand die hun verhaal kwamen doen en riepen: “Naar Noorwegen ga ik nooit meer, wat is dat tegen gevallen”. Na wat onderzoek had een winkelier (specialist in karpermaterialen) de vissers de totaal verkeerde materialen laten kopen, waar zij in dat gebied dus niets aan hadden.

Op 12 meter diepte vissen rond Kristiansand met een 740 gram Big Bob van 40 centimeter, is niet echt een succes. Zij hadden niet voldoende informatie gekregen, hadden geen GPS/Plotter aan boord en van een zeekaart met stekken hadden ze nog nooit gehoord.


Huisje Sjostuer.

Onze vraag aan deze groepen, we hebben nog drie van dit soort groepen gehad, die overigens allemaal niet bij Cordes Travel hadden geboekt, dit even voor de zekerheid, was waarom ze niet bij Cordes Travel geboekt hadden?

Want ze kende ons allemaal wel, volgde ook wekelijks de vangstberichten, maar gingen er vanuit dat we enorm duur waren. Want reisbureaus rekenen altijd veel meer en daar ben je altijd veel duurder uit, was hun reactie.

Ipad erbij, laptop erbij en we lieten hun onze prijzen zien en toen was het stil, hun 'vooroordeel' was verkeerd en met eigen ogen zagen ze nu dat ze zelfs goedkoper uit waren geweest. Leuk detail is dat drie groepen meteen een nieuwe visreis geboekt hebben, deze keer wél bij Cordes Travel.


Een dikke Lofoten schol.

Er zijn veel groepen die wel eens naar Noorwegen zijn geweest en slecht of niets hebben gevangen en dat kan, niet elk huisje, elke stek of elk gebied is goed voor een hele week vissen, er komt meer bij kijken dan alleen een plas met zoutwater.

Om die reden kiezen wij onze accommodaties ook echt uit en nemen niet zomaar alles op in ons programma. We hebben een aantal eisen, verwachten een aantal zaken van een huiseigenaar en willen eerst de zeekaart zien en dan pas kijken we verder.

Wij willen geen visreizen boeken voor onze gasten (we noemen onze klanten, gasten, klanten heb je in de supermarkt) waar we vooraf niet weten hoe de visserij zal zijn, we willen hun de beste kansen geven op een mooie visweek.

Slechte huisjes, slechte boten en slechte visgebieden komen bij ons niet in het programma. Wij gaan dan ook niet voor de ‘meeste’ accommodaties, maar kijken naar heel veel zaken meer, zomaar alles in je programma nemen en gaan voor de grote massa, nee niet bij Cordes Travel, wij gaan voor kwaliteit ipv kwantiteit en zorgen toch dat we voor elk budget een mooie visreis kunnen bieden.

Uiteraard zijn alle huisjes door Cordes Travel zelf bezocht én kennen we alle huiseigenaren ook persoonlijk, een samenwerking dus.


Huisje Havferie.

Het boeken van een visreis naar bijvoorbeeld Noorwegen bij Cordes Travel heeft veel voordelen. We zullen er een paar noemen, als eerste spreken wij vier talen, waaronder Noors, het is dus makkelijk als je in de taal vh land met de eigenaar en evt. hulpdiensten kunt spreken.

We hebben acht jaar zelf in Noorwegen gewoond en zijn daar acht jaar visgids geweest, dus vandaar spreken we vloeiend Noors. We hebben voor alle groepen een eigen A3 gelamineerde kleuren-zeekaart, geen klein zwart/wit A4tje, nee een goede zeekaart.


We hebben de grote Cordes Traveldag waar onze gasten welkom zijn en heel veel kunnen leren over de stek waar zij heen gaan.

Dit jaar is deze 11 februari in Sliedrecht, waar veel lezingen zijn en de vier TOP-visgidsen uit Noorwegen komen om onze gasten advies, tips en stekken te geven. Men krijgt een boekwerk van 48 pagina’s hoe te vissen in Noorwegen, men kan met z’n eigen groepje een gratis prive-les volgen op kantoor én we staan met grote regelmaat bij een aantal winkeliers om ook daar alle gasten te voorzien van de juiste informatie.

Kortom we bieden onze gasten heel veel toegang tot informatie, kennis en stekken en doen er alles aan om onze gasten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun visreis. Om alles nog iets leuker te maken, krijgt iedere groep een gratis sportvis-pakket twv 150 euro bij elke boeking, gaaf toch ?


Noorse snoek.

Uiteraard zijn wij ook aangesloten bij het reisgarantie-fonds, al meer dan 12 jaar, alleen moeten we dat van de daken schreeuwen? Het is toch een normale zaak dat je alles netjes op orde hebt, je verzekerd bent voor je gasten en je ingeschreven staat bij de KVK en het niet als ‘hobby’ doet?

Als enige sportvis-reisbureau in Nederland én België doen we dit als ons beroep, als ons werk, dit is onze baan, wij hebben hier géén ander werk bij.

Wist je ook dat wij al acht jaar met Penn werken en dit grote Amerikaanse bedrijf al acht jaar achter Cordes Travel staat? Wist je ook dat wij officieel agent zijn voor SAS, Icelandair, Sixt, Avis, ColorLine, Fjordline, Alamo, Visit Norway, Europeesche verzekering en veel meer andere partners?

Wist je ook dat Cordes Travel gevraagd is om een nieuw TV programma met Klaas vd Eerden (Big Fish Klaas) te helpen organiseren, met oa Jeroen vd Boom, Douwe Bob en Jan Versteegh en dat er veel BV-ers (bekende vissers) via Cordes Travel op visreis gaan?

Cordes Travel is een begrip in de visreis-wereld en staat bekend als professioneel, eerlijk en betrouwbaar, met een paar duizend vissers per jaar en 80% vaste gasten zijn we goed bezig. Ons doel is dan ook de sportvisser, die moet een leuke en goede tijd hebben. Wij gaan niet voor de massa en hoeven geen 800 huisjes in Noorwegen te hebben, liever 500 goede visbestemmingen en goede service en kwaliteit.


Havoysund.

Kortom kijk en vraag eens verder vóór je vismaat een ‘adresje’ heeft of dat je ergens een ‘geweldige’ aanbieding ziet. Kijk verder, lees goed en laat je niet in de maling nemen, wat helaas dagelijks gebeurt.

Vanaf prijzen?? Bah daar houden we niet van, een prijs geven en dan in kleine letters eronder “Exclusief, dit, dat en zo verder” nee, niet aan ons besteed. Wij houden van open, eerlijk en recht door zee, duidelijkheid en geen addertjes onder het gras, gewoon eerlijk en duidelijk een prijs geven.

En ook niet bv zes vissers op een visboot plaatsen, zodat men niet meer normaal kan vissen, maar wel een scherpe prijs kan geven, nee eerlijk blijven duurt het langst.

Bij ons kun je ook alle prijzen gewoon op de website zien. Alleen de prijs van een vliegticket en overtocht kunnen we niet laten zien, dat zijn dagprijzen en de ene dag is duurder dan de andere dag, dus dat is maatwerk.

Maar bekijk de prijzen op de website, die kloppen 100% en vraag een geheel vrijblijvende prijsopgaaf op mét bv een vliegticket of overtocht. Wil je alles rijden, dan kan dat ook natuurlijk, 99.9% vd tijd zal de factuur hetzelfde zijn als de vrijblijvende prijsopgaaf die je eerder had gekregen.


Linda, Marco Kraal, Klaas vd Eerden en Raffie.

Tot slot dan het fabeltje dat we veel duurder zijn, tja een Fiat kost minder dan een BMW en een 15ft boot kost minder dan een 24ft boot, ook een huisje ergens diep in een fjord met alleen maar diep water voor de deur, kost ook veel minder dan een top-stek waar de afstanden varen kort zijn.

Kortom als je prijzen wil vergelijken, kijk dan niet alleen naar de prijs, maar kijk wat je krijgt en wat je boekt, want geloof me er zit heel veel verschil tussen de accommodaties en vooral tussen de visgebieden.

Maar ik weet zeker dat je vast wel iemand kent die dit al eens heeft ondervonden. En heb je dan iets gevonden of je vergelijkt de prijzen, kijk dan ook eens wat wij te bieden hebben, lees onze voordelen en kies voor de beste service en kwaliteit, tenslotte gaat men vaak maar eenmaal per jaar op visreis en dan wil je toch dat alles goed georganiseerd is en je in goede handen bent?

Wij staan voor je klaar, voor de reis met tips, advies en stekken, tijdens de reis 24 uur per dag bereikbaar en na de reis zijn we van dienst voor een volgende visreis.

Bij Cordes Travel ben je in goede handen en dat kunnen vele duizenden sportvissers beamen en hoor je enorm veel positieve berichten over Cordes Travel, gewoon doen, eerlijk blijven en niets roepen wat je niet waar kunt maken !

Wil je veel leren, een gezellig week met alleen Nederlanders en Belgische vissers, maar toch vrij om te doen en laten wat je wil, je eigen huisje, eigen boot en gewoon vrij zijn, maar toch die gezelligheid zoekt, ga dan eens mee naar een Penn Festival, ook ideaal voor die vissers die maar alleen zijn of maar met z’n tweeën.

Voor meer informatie over de visreizen naar onze 13 verschillende landen, waaronder ook veel roofvisbestemmingen, kijk op www.cordestravel.nl

Linda e Raffie Cordes
info@cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -