image description

Nog een paar weken.

Nog een paar weken.

Eindelijk ziet de weersverwachting er voor de komende week er redelijk uit. Gezien het weerbeeld geloof ik niet meer in een kortstondige vorstperiode.

Laten we hopen dat de zon wat meer uurtjes kan maken waardoor de zeewatertemperatuur zo snel mogelijk richting 10 tot 12 graden op kan lopen. De jarenlange ervaring heeft geleerd dat je de beste kans maakt op de eerste zeebaarzen zodra de watertemperatuur de 10 graden aan tikt. Uiteraard moet het voor onze gestekelde vrienden naast het afpaaien ( doen ze o.a. in brak water) echt aantrekkelijk zijn om het Europoortgebied binnen te zwemmen.


Ook Appie is na de cursus bijna niet meer weg te slaan van de Hoekse pier logisch want de resultaten mogen er dan ook zijn!

Voordeel is dat er in de diepe havens en fel stromende kanalen ( als de Waterweg en het Hartelkanaal) vaak veel kleinere vissoorten als steenbok en wijting voorkomen vissoorten die naast (hors) makreel hoog op de menukaart van vriend zeebaars staan. Ook steurkrabben vormen gedurende de maanden april en mei vaak een dodelijk aasje. Maar goed tijdens mijn workshops wordt er uitsluitend met kunstaas gevist. De shad is vrijwel gedurende het hele seizoen de beste kunstaassoort in en rond dit unieke zeebaarsgebied.


Super om met je eerste zeebaars op de foto te gaan.


Ex deelnemer Edwin vangt na zijn workshop regelmatig mooie zeebaarzen!

Maar ik leer je binnen 4 uur ook hoe je een gebonden jigkop, een plug of een kleiner pilkertje zo aantrekkelijk mogelijk aan moet bieden om je vangkans zo groot mogelijk te maken. Kortom de zeebaarsvisserij is een spektakel op zich waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de deelnemer zelf. De manier van werpen en het contact houden met je kunstaas tijdens de drift zijn naast de natuurlijke kunstaas aanbieding de meest belangrijke facetten van deze spannende visserij!


Veel deelnemers gingen je voor!

Ik start op zaterdag 2 mei weer met mijn druk bezochte workshops. Ik heb voor deze datum nog 3 plaatsen vrij. Verder heb ik op zaterdag 9-16 en 23 mei nog een paar plaatsen vrij. Wil je met een grotere ploeg komen ( 6 of meer personen) meld dit dan even dan dan houd ik een dag vrij voor jullie "ploeggie"! Ik organiseer ook workshops op doordeweekse dagen mits er 3 of meer deelnemers zijn.Mogelijkheden te over dus om aan je eerste zeebaarsaanbeet af te kunnen dwingen! Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  bellen kan uiteraard ook 0031 (0) 62001 6129


Soms dikke vissen die het uiterste vragen van zowel het materiaal als de deelnemers

Mocht je niet over het juiste zeebaarsmateriaal beschikken dan zorg ik daar gedurende de workshop geheel gratis voor. Ook het kunstaas is volop gratis te gebruiken. 

 

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK