NKS Jeugddag 2006

NKS Jeugddag 2006
 

Afgelopen zondag was het weer zover, de jeugddag van het N.K.S. Deze werd gehouden in samenwerking met het specialistische blad voor de sportvisser die graag vist op alles wat tandjes heeft: Dé Roofvis. Het evenement was gekoppeld aan de succesvolle  Fair for Lure & Fly 2006. Een fantastisch gebeuren waar nog dagen over nagepraat wordt binnen de roofviswereld.

 

Door middel van een prijsvraag konden de jeugdige vissers zich plaatsen om bij een N.K.S.Visser in de boot te stappen om dan de hele dag op roofvis te gaan vissen. Allerlei  technieken konden worden uigeprobeerd en de jeufdige vissers konden zelf aangeven wat ze wilden vangen.
 

Er verschenen in totaal 34 boten op het water die 45 kinderen mee konden nemen. Het festijn begon om negen uur en er werd tot tot twee uur doorgevist, daarna was er nog even tijd om op de beurs jezelf te verlekkeren aan al dat moois.

 

Het was dit jaar gelukkig schitterend weer en s’morgens vroeg was het al dringen bij de steiger maar gelukkig had Boudewijn Vis alles onder controle zodat de eerste boten met kinderen al vlot konden vertrekken.

Het was al snel duidelijk dat de vis op de rivier lag en bij de opening werden al snel de eerste snoekbaarzen gevangen.

 
Naarmate de dag vorderde werd het steeds moeilijker om vis te vangen maar gelukkig hebben bijna alle boten toch nog wel wat vis gevangen. Ook werden er nog een paar mooie snoeken tijdelijk aan het water ontrokken. Om twee uur stonden de ouders al weer aan de kant om de glunderende kinderen op te halen.
 

Ook dit jaar kregen de kinderen een gevuld tasje van Pure Fishing en Us Baits met daarin een leuke verassing.  Ook konden zij d.m.v. een prijsvraag een mooie prijs winnen bij Lowrance. De Hondacontroleboot was ook van de partij om eventuele problemen op te lossen. Al met al een zeer geslaagd gebeuren en als je die tevreden kopjes ziet van al die kinderen weet je direct weer waarvoor je het allemaal doet. Iedereen bedankt en tot de volgende Fair!
 

Bas van der Hoek en Jaap van Bree mochten tijdens de Fair met Roofvisauteur Henk Rusman mee in de boot. Zij mochten zelf kiezen wat ze wilden vangen. Snoek dus!  En het werd snoek en niet zo’n kleintje ook. 118 cm pure schoonheid. Je moet het maar treffen als gast….Prachtig toch en dat allemaal tijdens de Fair 2006. De roofviswereld leek die dag wel één grote familie…
 

Ook in de komende Roofvis zal er uitgebreid aandacht worden geschonken aan de Fair met vele prachtige foto’s en achtergrondverhalen. U kunt eenvoudig lid worden en profiteren van een speciale abonnementenactie die nu loopt, zodat u iedere 2 maanden dit prachtige blad automatisch in de bus krijgt!