NK zoet junioren

NK ZOET JUNIOREN

Het Nederlands Kampioenschap voor Junioren wordt op zaterdag 6 september aan het kanaal Veendam-Musselkanaal gevist nabij Stadskanaal. De jeugdige sportvissers in de leeftijd van 10-13 jaar (Categorie B, 45 deelnemers) en 14-18 jaar (Categorie A, 72 deelnemers) die in de federatieve selectiewedstrijden een ticket voor dit NK hebben verdiend, gaan hier met elkaar de strijd aan voor de titel van Nederlands kampioen.
Roel Reuvers uit Heythuysen, Nederlands kampioen junioren 2007, verdedigt bij Categorie A zijn titel.

De wedstrijd in het kanaal Veendam-Musselkanaal (in de volksmond ook bekend als het Wildervanckkanaal) vindt plaats aan de westzijde tussen het viaduct N975 (weg Musselkanaal-Mussel) en de stuw. Na de loting hebben de deelnemers vanaf 10.00 uur één uur voorbereidingstijd, waarna de wedstrijd van 11.00-14.00 uur wordt gevist. De prijsuitreiking wordt rond 15.45 uur gehouden in Zalencentrum Rendering in Vlagtwedde.

De winnaars in de Categorie A verdienen naast het Delfts blauwe bord, de medaille en bloemen ook een entreebewijs voor de laatste Topcompetitiewedstrijd die op 12 oktober aan het Beukerskanaal wordt gevist.


In het midden Roel Reuvers (Heythuysen), rechts Anja Groot (Beverwijk) en links Bjorn Kienhuis (Almelo).