NK Kleinbootvissen uitgesteld naar 30 mei

Persbericht NK Kleinbootvissen       

NK Kleinbootvissen vanuit Scheveningen uitgesteld naar 30 mei 2015

De voorspelling van de weersomstandigheden voor zaterdag 16 mei aanstaande zijn te ongunstig met te veel wind: eerst ZW, draaiend naar NW. Met golven, opbouwend van 90 centimeter tot 150 centimeter, is de wedstrijd uitgesteld naar 30 mei.

Meer dan 60 boten gooien hun hengels uit in het zicht van de boulevard. Het kampioenschap georganiseerd door Jachtclub Scheveningen wordt, onder auspiciën van de NFB, dit jaar dus gehouden op de eerste uitsteldatum 30 mei. Er kan nog worden uitgeweken naar 6 juni.

De deelnemers van vele zeevis-verenigingen uit zeeland en Noord- en Zuid Holland dingen mee naar de vele prijzen die beschikbaar zijn gesteld door een groot aantal sponsoren. Het visgebied ligt in het zicht van de boulevard, wandelpier en Kurhaus en het spektakel zal dus goed te volgen zijn.

De wedstrijd begint als na het uitvaren het startsein om 9:00 uur wordt gegeven, waarna de schepen voor anker gaan op de door hun gekozen plek in het visgebied. Er wordt gevist op alle niet beschermde soorten, waarbij voor elke soort een minimumlengte geldt.

Om 14:00 uur wordt het eindsignaal gegeven, waarna de schepen hun vis bij de visafslag afgeven om te wegen op de officiële weegschalen.

De feestelijke prijsuitreiking begint om 16:00 uur bij 't Spuigat, het clubhuis van Jachtclub Scheveningen en is voor iedereen toegankelijk. Naast de DJ zullen de Zwiebels de feestvreugde verhogen. Wethouder Baldewsingh zal de prijzen uitreiken aan de winnaars die het grootste gewicht aan vis gevangen hebben.

In de daaropvolgende loterij onder alle deelnemers worden de door de sponsors beschikbaar gestelde prijzen verloot worden. Het topstuk op de prijzentafel is een Mercury langstaart 4 takt buitenboordmotor, ook fishfinders en plotters, heel veel zeehengels en molens en vele andere hengelsportartikelen, verder dinerbonnen van een aantal ons omringende restaurants.

Jachtclub Scheveningen is gelegen in de haven van Scheveningen met directe toegang, zonder sluizen, naar de Noordzee. Het is de thuishaven voor zeezeilers, sportvissers, zeeroeiers en jeugdzeilschool en de Zoute Optimist. Naast toertochten worden ook vele vis- en zeilwedstrijden georganiseerd zoals de Noordzee Regatta (NSR) en de winterwedstrijden om de IJspegel Trophy.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -