NK Kleinbootvissen te ‘s Gravenzande!

NK Kleinbootvissen te ‘s Gravenzande!

Door: Lance Senior

Eindelijk, eindelijk, eindelijk, ging het NK Kleinbootvissen te ‘s Gravenzande door op 13 juli j.l.

Prachtig weer, windkracht 2-3 uit het noordnoordwest en een rustig zeetje,wat wil je nog meer! De 60 deelnemers gingen in 30 boten aan de gang en er werd behoorlijk, overwegend schar, gevangen. Pech hadden onze vrienden uit Texel, jawel helemaal uit Texel. Anker verspeeld, GSM het water in en bij het vertrek een klap water binnen. Dus niet bepaald hun dagje.


Windkracht 2-3 uit het noordnoordwest en een rustig zeetje.


Dus het weer stond garant voor een prachtige dag.

De pechprijs was dan ook zeker op zijn plaats. Pech hadden ook de boot uit Stavernisse met Koos Bosters en Erik Wessels. Die lieten een volle zak vis vallen bij het overgeven naar de boot die alle viszakken verzamelde.


In totaal werd er 473,08 kg vis gevangen, wat niet slecht was.


De winnaars en kampioenen:  Krijgsman Sr en Krijgsman Jr. uit Katwijk, van de vereniging Skuytevaart. Gefeliciteerd mannen!


Op de tweede plaats kwamen de gebroeders Verkade van de WSV ‘s Gravenzande...


...en derde werden Paul van Dijk en Rob Allebas van de HWV Hoek van Holland.


De buitenboordmotor die door Mercury ter beschikking was gesteld ging naar Jim Meere van De Afrit...


...en de kaapstander van C&J CAPSTANS ging naar Eric Bruijns ook van De Afrit.


De Joon is naar de WSV ‘s Gravenzande gegaan!

De Joon, die ieder jaar uitgereikt wordt aan de vereniging met het meeste gewicht aan vis, is naar de WSV ‘s Gravenzande gegaan. Deze werd overhandigd door Harrie Mennee, voorzitter van de NFB aan John Roelofsen, voorzitter van de WSV ‘s Gravenzande.


Op naar 7 september!
 
Het was het geweldige weer een gezellige dag met alleen maar tevreden mensen. Jammer dat er toch een aantal verenigingen niet aanwezig waren. Het is uiteindelijk een Open Nederlands Kampioenschap. Volgend jaar komt het NK in handen van De Afrit in Scheveningen.
 
Deze wedstrijd maakte ook deel uit van het CONDOR SPEKTAKEL. Volgende wedstgrijd van het Condor Spektakel is het Open Schevenings Kampioenschap op 7 september a.s