Nieuwsbericht van Tight Lines Visreizen

Nieuwsbericht van Tight Lines Visreizen

Beste sportvisvrienden,

In deze roerige economische tijden toch even woordje van dank voor de loyaliteit van onze gasten die ook nu de weg naar Tight Lines weten blijven te vinden. Natuurlijk begrijp ik best dat mensen juist nu op zoek gaan naar de allergoedkoopste reizen. Het is niet voor niets dat ik om die reden mijn uiterste best doe op alle fronten zo concurrerend mogelijk te blijven.

Een voorbeeld hiervan is dat ondanks de verfoeide BTW-verhoging die op 1 april 2012 op EU-bestemmingen van kracht ging, de tarieven voor de Can. Eilanden en Ierland werden zelfs verlaagd! Waar en hoe u uw visreis boekt, dat laten we geheel aan u zelf over. Weet dat u bij ons in vrijwel alle gevallen hetzelfde betaalt waarbij u ook nog eens op tips en service mag blijven rekenen; u pakt uw koffers, wij regelen de rest!

Wij hebben net ‘Zoet op Zout’ in Cobh Cork Harbour achter de rug; roofvissers die in het gesloten seizoen met hun zoetwatermateriaal voor de verandering zeerovers achter de schubben zitten. Er mag gesproken worden van een zeer geslaagde trip, die volgend jaar beslist herhaald gaat worden.

Volgend jaar heet deze reis Zoet èn Zout, waarbij we (voor hen die dit wensen) een mix aanbieden van zeevissen en snoekvissen op Lough Inniscara. Volgens Henk Simonsz en Yvo Bindels die dit water voor ons verkend hebben, biedt dit enorme water uitgelezen mogelijkheden. Het enthousiasme voor deze reizen is groot, het aantal boten voor deze reis is echter beperkt. Voorinschrijving is reeds mogelijk!

Ik blijf nog even in Cobh. A.s. september volgt voor het derde jaar op rij de Penn kleine boot viscompetitie. Dit jaar willen we met de Warrior-sportvisboten naast zeebaars, pollak etc. ook een poging wagen op blauwe haai, dit wordt ongetwijfeld een spektakel! We hebben op dit moment nog slechts 2 boten vrij.   

Het Bellavista hotel werd het laatste jaar erg sterk in de publiciteit gezet en ik zal dit ook de komende tijd blijven doen. Zo kwam ik via Henk Simonsz in contact met de Duitse Babs Kijewski, met meer dan 18.000 likes op Facebook in Duitsland momenteel daar de meest populaire sportvisser is. Ook zij gaat binnenkort naar Cobh en zich voor ons met uiteenlopende promotionele activiteiten bezighouden. Ter info, reserveringen voor deze bestemming kunnen uitsluitend via Tight Lines worden gemaakt.

Nieuwe bestemmingen 2013, met daarbij de terugkeer van ons Roofvisprogramma

Ik heb de laatste maanden niet stilgezeten; vanaf heden worden een aantal nieuwe bestemmingen geboden, te weten:

Noord-Ierland, de Kilmore Quay Club
Snoek- en forelvissen op Lough Erne. Ik overdrijf niet als ik stel dat dit wel eens een tot de meest luxe vislocaties uit al onze programma’s zou kunnen behoren; voor alles wat hier wordt aangeboden kan het woord ‘TOP’ voor worden gezet. Dit geldt voor het restaurant (behorende tot de top 5 van Noord-Ierland en eigenaar is chef-kok), de Amerikaanse Bass visboten, accommodatie, eigen viswinkel, wilt u met de helikopter worden afgehaald vanaf Dublin of Belfast? Geen probleem, men beschikt zelfs over een eigen heliplatform! De prijzen zijn echter alleszins interessant, al vanaf € 444,- bij 3 nachten per persoon. Ook op deze bestemming geldt dat er geen afwijkende tarieven zijn bij directe reservering.

Spanje Deltebre Ebro
In samenwerking met Ebro-specialist Martin Plevier gaan we hier reizen aanbieden op meerval, blackbass, zeebaars, palometa e.v.a.  Een schitterende ruime ponton visboot, die zelfs speciaal aangepast is voor gehandicapte sportvissers. Al vanaf € 495,- p.p.

Pedasi Panama
Popper- en jiggingfanaten opgelet! Bij onze Deense collega is dit al visbestemming nr. 1. Vanaf volgend jaar ga ik ook deze reizen aanbieden, te beginnen met een pilottrip voorjaar in 2013. Cubera snapper, grote roosterfish, tonijn, amberjack en vele andere soorten geselen hier zowel materiaal als vissers! Bij serieuze interesse, vraag naar onze gratis (zeer popper-verslavingwekkende) DVD ‘Panamania’.

Guinee Bissau (Bijagos Archipel)
Een schot in de roos! Wat een ongelooflijke mooie tropische lokatie en heerlijk visgebied. Tijdens onze pilottrip werden diverse mooie vissoorten gevangen, waaronder zelfs een mogelijk nieuw Nederlands recordvis barracuda? Binnenkort volgt een uitgebreid artikel over onze trip op Total Fishing.

In voorbereiding is momenteel Live aboard Malediven, Meer nieuws hierover volgt later.

Verder nieuws uit:

Fogo Kaap Verdië
We moesten geduld hebben….enkele jaren geduld zelfs. Maar inmiddels is het eindelijk zover, de Zebra Traveller, de nieuwe Hatteras van Morten Jørgensen is nu echt onderweg naar Fogo!
De verwachting is dat we vanaf begin oktober weer reizen naar Fogo  kunnen aanbieden.

Sao Vicente
Wilt u komend najaar nog een leuke trip plannen? Hou dan het volgende even in de gaten: de prijzen voor jigging op Sao Vicente worden komend najaar aanmerkelijk verlaagd. Hoe deze visserij hier aan toe gaat kunt u hier bekijken. Verder goed nieuws is dat de vluchten op Sao Vicente inmiddels rechtstreeks worden uitgevoerd.

Gomera en Gran Canaria
We ontvangen momenteel berichten over de enorme marlijnvangsten op dit moment, waarbij meerdere exemplaren per dag worden gevangen, waaronder een exemplaar van 800+. Heeft u altijd al marlijn willen vangen, maar heeft u een hekel aan inentingen en lange reistijden? Dan wordt het nu de hoogste tijd om even contact op te nemen.

In Kenia gaan we vanaf komend seizoen ook het nog steeds populairder wordende jigging- en bodemvisserij aanbieden vanuit een speciaal daartoe ingerichte visboot. Ideaal voor een week of om dit eventueel te combineren met off-shore vanuit Malindi of Watamu.

Groepsreizen 2013
Het is allemaal nog ver weg, maar hierbij laat ik u alvast onze voorlopige groepsreizen 2013 weten. Meer details over deze reizen volgen in onze volgende nieuwsbrief:

- Voorjaar ‘13 Panama
- mei ‘13 Cobh Ierland ‘Zoet èn Zout’
- juni ‘13 Noord-Noorwegen Kokelv
- september ‘13 Penn kleine boot viskompetitie
- september ‘13 Brazilië Amazone

De zomermaanden ga ik mij toeleggen op mijn favoriete visserij, de zeebaarsvisserij en hoop komende zomer op de Ebro nu eindelijk eens zo’n mijn eerste meerval te vangen.

Voor nu wens ik u allen een prachtige zomer en medio september meld ik mij weer bij u met de volgende nieuwsbrief!

Groeten,
Bert - www.tightlines.nl


ANDEREN LAZEN OOK