Nieuwe SOLAS/MED-gecertificeerde buitenboordmotoren

Persbericht Mercury

Nieuwe SOLAS/MED-gecertificeerde buitenboordmotoren

Brunswick Marine in EMEA kondigde een uitbreiding van zijn motoraanbod aan met een nieuwe reeks SOLAS-gecertificeerde twee- en viertaktbuitenboordmotoren. Het gaat om vijf modellen: voor viertakt is er de 2-cilinder van 15/20 pk, de 3-cilinder van 25/30 pk, de 3-cilinder van 40 pk en de 4-cilinder van 40/50/60 pk. Daarnaast is er een model voor tweetakt, de 3-cilinder van 40/50 pk.

De tweetakt 3-cilinder van 40/50 pk, die is uitgerust met een doorstartsysteem voor na een volledige onderdompeling, is ook gecertificeerd voor snelle reddingsboten.
“Er was vraag van onze klanten uit de commerciële, de overheids- en de militaire sector naar meer SOLAS/MED-gecertificeerde motoren in ons buitenboordgamma”, zei John Lasschuit, productmanager buitenboordmotoren.

Onze huidige Mercury-tweetaktmotoren van 25 tot en met 90 pk zijn de populairste MED-motoren op boten die verplicht uitgerust moeten zijn met SOLAS/MED-gecertificeerde reddingsboten.

Door de stijgende vraag naar buitenboordvermogen op militaire en andere door de overheid gebruikte boten en door de grotere vraag naar producten met lage emissies, hebben we nu ook de viertaktmotoren van 15 tot en met 60 pk gecertificeerd. Alle modellen van dit buitenboordgamma zijn geslaagd voor de strenge SOLAS-test, zowel de modellen met standaard lower unit als die met een Bigfoot- of een Jet-uitvoering.


Over Mercury Marine
Mercury Marine, met hoofdkantoor in Fond du Lac, Wisconsin (VS), is wereldwijd toonaangevend fabrikant van motoren voor plezierboten. Mercury is een afdeling met een waarde van 2 miljard USD van Brunswick Corporation (NYSE: BC) en levert motoren, boten, diensten en onderdelen voor maritieme toepassingen in de recreatieve, de commerciële en de overheidssector.

De toonaangevende merkenportfolio van Mercury omvat buitenboordmotoren van Mercury en Mariner, hekdrive- en binnenboordmotoren van Mercury MerCruiser, elektromotoren van MotorGuide, propellers van Mercury, opblaasbare boten van Mercury, elektronica van Mercury SmartCraft, maritieme onderdelen van Attwood, distributie van maritieme onderdelen van Land ’N Sea, en onderdelen en olie van Mercury en Quicksilver. Meer informatie vindt u op mercurymarine.com.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -