Nieuwe karperhaken van Hayabusa

Nieuwe karperhaken van Hayabusa.

In het seizoen 2009 brengt de Japanse hakenfabrikant Hayabusa twee nieuwe modellen karperhaken uit. Hayabusa, een op zichzelf staande hakenfabrikant, die zijn eigen productie en eigen merk volledig in eigen hand heeft.

Hayabusa haken voldoen praktisch aan alle eisen. Haken als de BIL288 (European boiliehook), de K1 en de H1 blijven, ondanks dat ze al zo’n 15 jaar op de Nederlandse markt bevinden, in de tackle boxen van de ervaren “rotten” aangevuld worden.

 

De twee nieuwe modellen; de P1 en de P2. Beide modellen zijn net als de bestaande Hayabusa haken in ‘black-nickel ‘ kleur en met extra versterkte ‘forged’ haaksteel. De haakpunt van een Hayabusa haak is niet in vorm geslepen of geknipt maar wordt onder zeer grote druk gevormd (Press-formed), hierdoor ontstaat een vlijmscherpe punt.

De P1 is een haak met een gebogen haaksteel met daarop een naar binnenstaand oog. Deze haak “pakt” zeer snel vlees en haakt daardoor uitstekend. De P1 leent zich perfect voor een KD-rig.

Het tweede model is de P2. Een haak met een rechte haaksteel en ook op deze haak een naar binnenstaand oog. Door zijn lange steel een zeer snelle “haker”, ook ideaal op bijvoorbeeld Pop-up rigs .De P1 en P2 zijn verkrijgbaar in de maten 2, 4 en 6.

Beide haken voldoen aan de Hayabusa-norm, topkwaliteit en betrouwbaarheid. Hayabusa haken worden in de Benelux verdeeld door Albatros Hengelsport.

Voor meer info check:
www.albatroshengelsport.com


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -