Nieuw voor 2013: ‘Killer Whale’

Nieuw voor 2013: 'Killer Whale'

Al 35 jaar ontwikkelt en fabriceert Orkaboten polyester zeevisboten. Wij bouwen boten van 5 t/m 9 meter, en wel voor recreatie en beroeps. Inmiddels hebben wij hierin een nieuwe uitdaging gevonden.

Een polyester boot voor de binnenwatervisserij (o.a. snoekbaars), maar ook geschikt voor de grote wateren en kustvisserij. Het bijzondere aan dit type boten is met name de indeling

Kennis en Ervaring
Voor dit project zijn wij een samenwerking aangegaan met de bekende Belgische wedstrijdvisser, Steven Metz. Steven heeft in de loop der jaren div. polyester boten gehad en zweert bij dit materiaal. Zijn inbreng was voornamelijk de afmetingen en de indeling van de boot. Verder houdt hij zich met zijn visgidsbedrijf “Predaguide” actief bezig met de promotie van de Killer Whale.


 
Levensduur polyester boten
In de loop der jaren heeft Orkaboten ca. 700 Orka’s op de markt gebracht en inmiddels is de vloot uitgezwermd van de Noordkaap van Noorwegen, tot halverwege Afrika. Wij schatten dat meer dan 95% van deze geleverde boten nog altijd in gebruik zijn. Ook ons overtreft de levensduur van dit mooie materiaal. Het onderhoud van polyester is minimaal. Een Killer Whale moet dan ook probleemloos 35 jaar mee kunnen.

Indeling Killer Whale
De Killer Whale is uitgevoerd met een verhoogd voor –en achterdek dit zijn uitstekende visposities, ook voor het zogenaamde verticalenen in het voordek bevindt zich een groot luik. Dit geeft toegang tot de hengelruimte, waar 9 opgetuigde hengels opgeborgen kunnen worden.

Verder bevindt zich hier ook de brandstoftank R.V.S. 61 liter inhoud. (standaard bij competition) onder het verhoogde achterdek bevindt zich de technische ruimte voor pompenaccu’s e.d. Ook zijn hier 2 uitneembare polyester boxen, om planussen of andere visspullen in te bewaren. De levende visbun, met een inhoud van 85 liter, kan zowel vol, als leeggepompt worden.

Consoles
De Consoles zijn zo gemaakt dat alle type meters en navigatie apparatuur erin verwekt kunnen worden.Een onbreekbaar windschermpje kan hier desnoods op geplaatst worden. (dit is optioneel), hiermee verkrijgt men bij het varen een optimale beschutting.



 Vaareigenschappen
Bij dit onderdeel heeft Orka Boten zijn kennis en ervaring kunnen inbrengen. De boot planeert makkelijk en ook is de stabiliteit super. en er is gekozen is net als bij de zeegaande orka’s voor een scherp snijdende boeg. Verder vaart de Killer Whale met weinig pk’s behoorlijke snelheden. (zie ook tabel).



Essentieel: de buitenboordmotor
De rompvorm is zodanig ontwikkeld, dat ook lichtere motoren gebruikt kunnen worden en een Killer Whale planeert al bij 25 pk.
De pk’s met snelheden als volgt:

25 PK ca. 25 km/h
40 PK ca. 38 km/h
50 PK ca. 48 km/h
80 PK ca. 70 km/h

Wel dient opgemerkt te worden dat verschillende merken aanzienlijke snelheidsverschillen in de top hebben, verder is de boot geschikt voor 4 personenen optioneel kan de boot volledig geschuimd worden. Wij brengen daarbij een speciaal handschuim in en deschuimde delen zijn voorkast en bodems. Bij gebruik op kust wateren, adviseren wij dit (vooral voor de veiligheid).



Stoelen en bekleding
Wij hebben gekozen voor de Century 2 stoelen. Dit zijn comfortabele en eventueel gas-geveerde stoelen, die in div. kleuren geleverd kunnen worden.

Het zitcomfort is van groot belang, daar vissessies of wedstrijden lang kunnen duren, door praktisch de gehele boot, is een mooi antraciet kleurig tapijt aangebracht. Dit is een watervast, rotbestendig en slijtvast tapijt. Voor de liefhebbers kunnen zelfs de bergruimtes bekleed worden.

De trailer
In samenwerking met Pegatrailers ie een wegtrailer ontwikkelt voor de Killer Whale op de basistrailer is het type Z 1350/520, maar is op diverse punten aangepast. Het gebruik van een veilige en gebruiksvriendelijke trailer is zeker in wedstrijdverband van belang.Te waterlating en uit het water takelen vindt vaak gelijktijdig plaats met andere boten, en moet vlot gebeuren.

Ervaringen
Er varen reeds diverse Killer Whales rond in binnen – en buitenland en de ervaringen zijn zeer positief de boot voelt veilig en is zeer praktisch in gebruik. Op de site zullen ook diverse ervaringen van gebruikers komen te staan.

Voor meer info zie link Predaguide

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -