Nieuw bij MDSI: Lowrance HDS Gen2 Touch

Nieuw bij MDSI:

Lowrance HDS Gen2 Touch

De Lowrance HDS Gen2 Touch is een breedbeeld kaartplotter met multifunctionele displays. De serie heeft nu nog meer opties voor integratie, gebruik en navigatie! De nieuwe HDS Gen2 Touch beschikt over geavanceerde breedbeeld touch screens in 7,9 en 12-inch en is leverbaar als kaartplotter of als combi kaartplotter / fishfinder.

Complete integratie
De HDS Gen2 touch is eenvoudig te integreren met bestaande HDS-modellen en natuurlijk met de Breedbandradar en het SonicHub muzieksysteem.

Geen aparte instrumenten meer
Windrichting en windsnelheid, snelheid door het water en diepte-informatie zijn eenvoudig weer te geven op het display. Het voordeel is dat hij zijn complete navigatie- en entertainmentsysteem vanaf 1 display met zijn vingertoppen kan bedienen. Aparte instrumenten zijn niet meer nodig, de gevers voor wind, diepte en snelheidinformatie kunnen rechtstreeks op de HDS Gen2 touch worden aangesloten via de NMEA-poort.

Ingebouwde Fishfinder
Nieuw zijn de ingebouwde StructureScan HD module voor links- rechts- en naar beneden kijkende beelden, plus de breedbandsounder module. Real-time StructureMap™ maakt het mogelijk om StructureScan™ beelden over de favoriete kaart te projecteren waardoor in een oogopslag te zien is hoe de bootpositie in de kaart zich verhoudt tot de onderwaterwereld. Ook zijn de downscan-beelden over uw fishfinder-beeld te leggen, waarmee het ultieme ‘fishfind’ beeld wordt gecreëerd.

Draadloze verbinding
Beschikbaar vanaf 2013 is de GoFree WIFI-1 module via ethernet, die gecombineerd met de GoFree draadloze App zorgt voor het op afstand bedienen en bekijken van de HDS Gen2 touch op een iPhone, iPad of Android.

User interface
De combinatie van het touch screen, vijf druktoetsen en een intuïtief icoon gestuurd menu, maken de HDS Gen2 touch gemakkelijk in de omgang. De volgende functies maken het leven van de gebruiker aangenamer:

  • Quick splits, een snelle manier om een gecombineerd beeld van bijvoorbeeld kaart en radar weer te geven.
  • Veel gebruikte functies eenvoudig links en rechts in het beeld weer te geven
  • Volledig flexibele weergave van het scherm mogelijk, maatwerk voor elke gebruiker
  • Instellingen assistent helpt de ideale instelling voor de verschillende functies weer te geven
  • Cursor Assist, wanneer deze geactiveerd is kan de cursor over de kaart bewogen worden zonder dat de kaart meebeweegt. Hiermee kan een waypoint accuraat in de kaart worden gezet met gebruik van het touch screen.

Voor meer informatie, kijk op de site van MDSI.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -